Wizards – Athletics 9:4

V sobotním zápase nás v pozdních hodinách čekal tým Athletics, tedy aktuálně poslední tým tabulky. Soupeř přijel odhodlaný a naše barvy hájilo ve hře 9 hráčů a brankář. První třetina z naší strany ospalá a nevyužité šance, které z velké části pochytal hostující brankář, znamenaly, že soupeř šel do vedení 1:0. Ve druhé třetině nás soupeřova nedisciplinovanost a zároveň zvýšená potence v zakončení, posunula až do vedení 5:2 a výborně chytající Vávra náš náskok držel až do konce periody. Třetí třetinu už soupeř tolik nekousal a až na proměněné trestné střílení po Müllerově zkratu se skóre na jeho straně neměnilo. Nám se na druhé straně překvapivě povedlo proměnit pár standartek a utkání jsme již v poklidu dovedli do vítězného konce. Za zmínku stojí solidní výkon v obraně podpořený dobře chytajícím Lukášem Vávrou, který nám zajistil relativně jednoznačnou výhru i přes velký počet neproměněných šancí.

Branky: Šrámek 4, Lazárek 3, Vašíček, Černý

Wizards – Nymburk 10:5

Nedělní zápas opět v pozdějších hodinách a na naší straně ještě o jednoho borce méně než v sobotu. Soupeřova lavička však také nebyla zrovna přeplněná, tudíž poměr sil se mohl zdát na začátku vyrovnaný. Náš dobrý start do utkání jsme podpořili několika pěknými kombinacemi a pohledným zakončením, čímž jsem odskočili na 3:0. Soupeř ale nesložil zbraně a po dvou rychlých kontrech se ještě do konce první části dostal na dostřel. Druhá třetina začala naším již skoro pověstným polevením a v půlce zápasu tedy na ukazateli svítilo skóre 4:4. Naštěstí nám tentokrát pomohli přesilovky a i když jsme v nich o víkendu dvakrát inkasovali, dokázali jsme v nich i pětkrát skórovat. Na konci druhé třetiny jsme proto šli do vedení 6:4. Dobrá práce směrem dozadu a proměňování brejků nám během třetí třetiny pomohla do jednoznačného vedení, které soupeř nedokázal ani přes zvýšenou aktivitu stáhnout. Za zmínku opět stojí dobrý výkon našeho brankáře v kombinaci s dobrou prací obrany.

Branky: Lazárek 3, Šrámek 2, Černý 2, Vašíček, Heller. Krob

V polovině soutěže se držíme na třetím místě se ztrátou 9 bodů na stále neporažené Panthers. Do konce roku odehrajeme ještě dvě utkání, s rezervami Chodova a Bohemians, které budou vzhledem k dalšímu vývoji soutěže velmi důležité.