W. – Fortel TJ Sokol Kobylisy 3:5

Neoblíbený soupeř praktikující tvrdou hru nás čekal v sobotním večerním utkání. Hra se už od začátku nesla v duchu ostrých střetů, které byly mnohdy na hraně a předzvěstí tomu bylo brzké zranění našeho obránce již ve druhém střídání. Celý zápas nás provázela nemohoucnost v zakončení, přičemž soupeř celý zápas bránil polovinu hriště a díky několika proměněným brejkům odskočil ve třetí třetině až na 5:0. Při závěrečné stíhac jizdě se nám podařilo vstřelit jen tři branky, a tak jsme prohráli 5:3

Branky: Lazárek 2, Heller


W. – SSK KSB Future Barrandov 6:4

V neděli odpoledne nás čekal další z řady neoblíbených soupeřů a to barrandovský Future. Soupeř utrpěl v předchozím kole vysokou porážku a ani v neděli to nevypadalo nějak velkolepě, když dorazil pouze se sedmi hráči do pole. Zatažený blok až na vlastní brankoviště udržel soupeři nejtěsnější náskok po první třetině, když naše neschopnost dostat míček do brány byla až alarmující. Zlepšený pohyb ve druhé třetině nám však pomohl výsledek otočit a do třetí třetiny už jsme vstupovali s jednobrankovým náskokem. Ten se ale rozplynul po sérii dvou vyloučení v krátkém sledu, které hráči Future rutynérský potrestali a šli opět do vedení. Zkušení harcovníci hostů pak drželi míček dlouhé chvíle za brankou, ve snaze potahat čas, avšak jim to ve výsledku nebylo nic platné, když se nám během dvou střídání podařilo dvakrát skórovat a překlopit průběžné skóre znovu na naši stranu. V závěrečných minutách jsme předvedli zodpovědný výkon směrem dozadu a výsledek jsme korunovali střelou do prázdné branky.

Branky: Heller 2, Lazárek 2, Šrámek, Smutný R.

Tato dvě kola definitivně rozlouskla situaci v naší divizi. Neporažený celek Panthers si již čtyři kola před koncem zajistil vítězství v dlouhodobé soutěži a tím i místenku v play up. Náš celek nadále drží druhé místo s náskokem dvou bodů, které se v posledních kolech bude snažit udržet.


Sestava: Svojše (sobota), Vávra (neděle) – Vašíček (sobota), Kasan, Müller, Zoth, Marek (neděle), Lazárek, Heller, Krob, Policar, Smutnný R., Smutný K.,Lizec, Slavíček (sobota), Šrámek (neděle)

Jiří Šrámek