Wizards – Benešov

Zápas na horké půdě Benešova, který byl dosud neporažen, jsme začali velice rozpačitě. Soupeř nám svým napadáním dělal v rozehrávce veliké potíže a po zisku lacině odevzdaných míčků si vytvořil i několik nebezpečných šancí po jednoduchých kombinacích přes střed. Ty naštěstí Víťa, který nastoupil k premiérovému utkání, pochytal a dal nám šanci odpovědět. První gól přišel ve dvojnásobné přesilovce a o chvíli později po nenápadné standartce ze středu přišel i druhý. Soupeř ještě stihl kontaktním gólem zareagovat, ale my jsme do konce třetiny zabrali a odskočili na 5:1. Vedení jsme i přes klasicky rozpačitou hru v prostřední části udrželi a navíc ho dokázali navýšit, takže po dvou třetinách svítil na tabuli stav 7:2 v náš prospěch. Ve třetí třetině se hra vinou častých vyloučení na obou stranách kouskovala, přičemž soupeř inkasoval jak pětiminutový, tak osobní trest, který zbrzdil jejich snahu zápas dotáhnout. Konečný výsledek se pak zastavil na skóre 9:3 pro nás. Soupeř nám svojí aktivní hrou rozhodně nedal 3 body zadarmo. Kdyby dokázal využít našich nepozorností v obraně, především po svých sehrávkách do středu, mohl být výsledek zápasu úplně jiný. Víťovi Svojšemu gratulujeme k první vychytané výhře v mužích, kterou podpořil velmi solidním výkonem.

Wizards : Benešov 9:3 – Šrámek 3, Lazárek 2, Slavíček, Krob, Heller, Dejmek

Wizards – Olymp

Nedělní zápas s Olympem jsme začali naprosto tragicky. Soupeř nám dal gól hned při prvním střídání a naše hra byla od začátku naprosto bez nápadu, kombinace a kloudného zakončení. Vyrovnání nepřinesla ani první přesilovka, takže soupeř se po ubránění dostal rychlá zpátky do hry, což demonstroval druhým gólem po našem nedůrazu v obraně. Několik zbytečných vyloučení ve druhé třetině nás rozhodilo z rytmu a jelikož šance nepřicházeli ani z jedné strany, skóre se neměnilo. Kontaktní gól jsme vstřelili až na konci druhé třetiny, když jsme zjednodušili hru a více se cpali před branku. Třetí třetinu jsme však opět zahájili vyloučením a soupeř trestal. Za stavu 3:1 pro soupeře jsme stáhli sestavu a ještě více zesílily tlak do branky. Odměnou nám byl gól na 3:2 a soupeře jsme pak neustálým tlakem nutili k chybám a také vyloučením. Vyrovnávací gól pak přišel ve dvojnásobné přesilovce a vypadalo to, že se utkání pomalu otáčí v náš prospěch. To potvrdil šťastný gól na 4:3 několik minut před koncem, který znamenal naše první vedení v zápase. Za tohoto stavu jsme však naprosto nepochopitelně inkasovali po neuvěřitelném fatálu a začínalo se opět od nuly. Vítězný gól jsme však chvíli před koncem dokázali vsítit a odolali jsme i následné soupeřově hře bez brankáře.

Wizards : Olymp 5:4 – Šrámek 2, Vašíček, Müller, Zoth

Dvě vítězství a zisk 6 bodů do tabulky lze brát jako spokojenost. Předvedená hra však rozhodně optimální nebyla a jen s velikým štěstím, především v nedělním zápase, jsme dokázali zápasy zvrátit v náš prospěch. Do dalších zápasů si z toho musíme vzít ponaučení, aby se takový výkon již neopakoval.

Trenér: Jiří Šrámek