FC Bučis Team 6:3

Po dlouhé době se nám povedl výkon, který bychom měli podávat pravidelněji. Soustředěnost, nasazení a obětavost byla vidět od začátku. Kluci byli natěšení na hru a velmi dobře kombinovali. Zároveň v obranné hře nedělali chyby a tak jsme šli po první třetině do vedení 2:0. Ve druhé třetině vše probíhalo ve stejném duchu až do doby, kdy Matěj za přispění Honzy odcházel za vrážení na trestnou lavici a soupeři se povedlo korigovat. Naštěstí na se povedlo rychle odpovědět gólem Alexe. Třetí třetina byla již nervóznější. Na klucích bylo vidět, že chtějí vyhrát, ale o výsledek se trochu bojí. Díky tomu nám míček začal odskakovat z hole a soupeř se dostával do tlaku. To vše začalo až po rychlém gólu Robina po 45 vteřinách. Soupeř využil našich chybiček a snížil až na 4:3. Uvolnění pro naše nervy přišlo až minutu před koncem, kdy Alex pečetil hattrick a Pavel poté přidal další branku do prázdné. Byl to hezký výkon, který by měl být naším standartem.

Pár slov k zápasu od střelce hattricku Alexe Šorfa:

„Po minulých dvou zápasech, kdy naše hra byla katastrofální, jsme chtěli ukázat, že umíme hrát florbal. Takže náš kapitán nás výborně povzbudil před zápasem. Dali jsme rychlého góla a podle mě to nám pomohlo. Chtěli jsme přidat ještě nějaký ten gól a to se nám také povedlo.
Samozřejmě byly tam chyby, ale nejsem jako můj milovaný spoluhráč David, který ve všem hledá chyby, i kdybychom vyhráli 10:0. Tenhle zápas se mi líbil. Dali jsme do toho srdíčko a chtěli vyhrát. Pak jsme měli nějaký vyloučení a Bučis snížil na 3:4. A potom Bučis hrál power-play a my jsme si pojistili zaslouženou výhru golem do prázdný brány.“

Wizards x FBŠ Bohemians B 3:8

Bohužel návrat k předchozímu utkání se nekonal. Začátek jsme neuvěřitelně nezvládli. Vůbec jsme nebyli rozběhaní a hlavně jsme byli strašně líní. A sílu na obrat jsme bohužel nenašli. První třetina skončila 1:4 a poté jsme hru už nezvedli. Náznaky byli, ale bohužel jen náznaky. Je to škoda, po hezkém výkonu z prvního utkání, jsme odcházeli z turnaje ve špatné náladě, díky druhému zápasu.

Pár slov k zápasu od Davida Boudy:

„Podle postavení v tabulce bychom měli Bohemku jasně přejet. Opak byl však pravdou. Zápas jsme si prohráli hned v první třetině, kterou jsme prohráli 1:4. Jediným světlým momentem třetiny, byl gól Kingose #9. Ve zbývajících dvou třetinách bylo vidět, že s výsledkem chceme něco dělat. Snahu nám však kazila nepřesná střelba a zbytečná vyloučení.“

Další zápasy nás čekají 25.3. na SH VŠE proti Orce a SKV. Budeme se snažit, abychom odcházeli s lepším pocitem.

Martin Lazárek