Do druhého turnaje sezóny jsme nastoupili s devíti hráči, čtyři měli za sebou už první turnaj, pro dalších pět to byla premiéra, ať už v elévech nebo v soutěžních zápasech vůbec.

W. – FA Mladá Boleslav-Dalovice 4:9

Na první zápas byli kluci natěšení a bylo to vidět ze začátku zápasu, kdy se nám podařilo rychle vstřelit dva góly. Bohužel z této natěšenosti a i nezkušenosti pramenilo to, že jsme často nechávali za sebou hráče soupeře a ti tak jednoduše chodili sami na Míšu Tejkla v brance a snadno stříleli branky. Na obraně musíme určitě ještě zapracovat.

W. – FbK Olymp Herkules 5:9

Začátek druhého utkání jsme prospali a první poločas prohráli 1:6. O tom, že se se soupeřem dalo hrát vyrovnaně, svědčí to, že druhý poločas skončil remízou 3:3. O přestávce jsem se pokusil kluky probudit a pomohlo to. Druhý poločas sehráli nejlépe z celého dne. Najednou šlo blokovat střely, vracet se na plno a soustředit se na zápas. Kdybychom přidali ještě větší přehled v útoku a občas si i nahráli, mohli jsme klidně vyrovnat, šancí bylo ve druhém poločase dost.

W. – FbK Olymp Perseus 6:3

Šestý zápas našeho týmu a třetí v turnaji konečně přinesl vítězství, nutno ale podotknout, že soupeř byl opravdu slabý a náš výkon nikterak výborný, přesto jsem od prvního zápasu pozoroval zlepšení a kluci si vyhrát za bojovnost a snahu, kterou celý den předváděli, opravdu zasloužili.

Při příštím turnaji musíme zlepšit vracení se do obrany, soustředění po celou dobu pobytu na hřišti, blokování střel soupeře, chození do soubojů a proměňování šancí. Pokud na tomhle zapracujeme, můžeme porazit každého. Důležitější než výsledky pro mě ale je snaha a chuť do hry a ta nám opravdu nechyběla. Všechny zápasy byly relativně vyrovnané a věřím, že turnaj všechny kluky bavil. Těším se zase příště.

Vítek Voltr