Náš třetí turnaj jsme sehráli uprostřed podzimních prázdnin v Základní škole Hovorčovická v Kobylisích. I přes tento velmi nešťastný termín jsme se sešli ve slušném počtu osmi hráčů. Z důvodu odhlášení jednoho z týmů se turnaje zúčastnilo pouze pět týmů a my si tak zahráli čtyři zápasy místo obvyklých tří.

W. – Olymp Perseus 9:4

První utkání se soupeřem, kterého jsme v minulém kole porazili, nabídlo ospalý začátek, kdy jsme chvíli dokonce prohrávali. Klukům tam nic nepadalo, soupeři naopak všechno. Ve druhém poločase jsme ale zabrali a soupeře nakonec přestříleli. Zápas nám ukázal, že i když se gólově nedaří, je důležité pořád makat a góly tam nakonec napadají. Fajn bylo, že i přes nepříznivý vývoj se kluci nevztekali a bojovali.

W. – Kladno 6:8

Podle mě zatím nejlepší zápas kluků ze všech turnajů. Že bude Kladno těžký oříšek, bylo vidět už v jejich prvním zápase. Velcí kluci, kteří to navíc dobře uměli s hokejkou, vzbuzovali respekt. My jsme se ale nezalekli a s větším a technicky vyspělejším soupeřem jsme drželi krok. Každý bojoval ze všech sil a soupeři jsme nic nedarovali. I když jsme nakonec prohráli o dva góly, zápas se musel líbit a já kluky můžu jen pochválit.

W. – Vorms 15:4

První poločas proti slabému soupeři jsme naprosto prospali, přizpůsobili jsme se tempu soupeře a po skvělém výkonu s Kladnem to naopak vypadalo, že jsme zapomněli běhat. Ve druhém poločase se hra zlepšila a nakonec jsme soupeře porazili poměrně snadno, ale koukat se na první poločas bylo opravdu za trest.

W. – Bohemka 21:0

Trošku jsme se bál, aby se neopakovalo vlažné tempo z minulého zápasu, ale opak byl pravdou, kluci na Bohemku vlétli a soupeř vůbec nestíhal. Florbalově nám sice tento zápas příliš nedal, ale zase jsme si zlepšili náladu. Gól si dali všichni hráči v poli a mohli jsme z turnaje odjíždět spokojení.

Celkově se oproti minulému turnaji hodně zlepšila naše dravost a koncentrace v zápase, lépe bráníme a blokujeme střely. Celkově se na hřišti lépe orientujeme. Občas si už dokonce přihrajeme, ale v tom pořád vidím velké rezervy. Máme odehranou přesně čtvrtinu sezóny a před námi je ještě spousta zápasů, během kterých se určitě budeme zlepšovat.

Děkuji všem rodičům za to, že si udělali čas na florbal uprostřed prázdnin, a klukům za odvedené výkony. Těším se na dalším turnaji.

Vítek Voltr