V sobotu se na hale Jedenáctka představili naši Dorostenci. Výkony se hrubě nepovedli a tudíž, spokojeni jsme rozhodně neodcházeli. Vše začalo ještě před první utkáním, kdy Robin neměl občanský průkaz a nebyl rozhodčími připuštěn k utkání. Velká ztráta pro nás a škoda pro Robina, že nemohl hrát.

Wizards x Athletics Praha 3:6

Zápas jsme začali v celku slušně a soupeře přehrávali, i když náš pohyb a chuť moc vidět nebyli. Během 5ti minut jsme vedli 2:0, ale pak jsme přestali hrát. A to tak, že úplně. Každá přihrávka byla nezpracovaná, skákavá nebo nepřesná. Začali se nám kupit chyby v přechodu mezi obránci a útočníky. Chyběla komunikace. Takže zbytek třetiny a hlavně druhou třetinu jsme úplně prospali. Což se odrazilo na výsledku…2:4. Poté přišla nervozita a situace se nelepšila. I přes náš gól ze standartky soupeř celkem bezpečně pohlídal zápas i díky zbytečnému vyloučení kapitána Matěje za nesportovní chování vůči rozhodčímu.

Několik slov z pohledu hráče:
Zápas s Athletics jsme měli jasně vyhrát, ale bohužel jsme z nepochopitelných důvodů tento zápas prohráli. Po obdržení prvního gólu nastal úplný útlum naší hry. Přizpůsobili jsme se soupeřově hře a nebyli jsme schopni nějak rozumně přehrát jejich napadajícího hráče. Naše obrana měla hrát v klidu a vše rozdávat včas. Dále jsem měl špatný pocit z našich útočníku, kteří občas zapomínali na to, že se musí i nabízet aby jim přišla dobrá přihrávka. Ne se furt schovávat za obránci soupeře. Zápas jsme si prohráli sami naší neběhavostí a nechutí hrát.
Nakonec bych chtěl ještě říct, že mě mrzí mé vyloučení na konci zápasu, kdy jsem byl vulgární směrem k výkonu rozhodcovské dvojice, která mě poslala ochladit si hlavu na trestnou lavici s osobním trestem. Klukům jsem tím moc nepomohl a nebýt mého trestu, zápas bychom možná ještě zvrátit mohli. Hlavní je se ale z tohoto kola ligy oklepat a na to další být 100% připraven. Postup už asi neuhájíme, ale to neznamená, že se přestaneme prát o ty nejlepší pozice v tabulce.
Matěj Lisa #65 (C)

Wizards x Florbal Chodov B 2:11

No k tomuto zápasu netřeba skoro nic dodávat. Zmar z celé soboty pokračoval. Nezachytili jsme vůbec začátek utkání, stačilo 8 minut a bylo rozhodnuto. Prohrávali jsme 0:4. Snažili jsme se upravit hru, tak abychom pokrývali co nejvíc střed a utíkali jsme v brejcích. To se dařilo, ale bohužel střelecká impotence nás poslala do kolem z 10ti úniků a šancí 1 gól. I když jsme ve zbytku utkání dokázali sebrat soupeři míček, nebyli jsme schopni ho udržet a neustále okamžitě těžce vybojovaný míč odevzdali. To znamenalo hrát neustále pod tlakem a začali jsme chybovat i v obraně. Nakonec nám Chodov uštědřil lekci v podobě výsledku 2:11.

Několik slov z pohledu hráče:
Již před začátkem zápasů bylo jasné, že Chodov bude velmi těžkým soupeřem. Hned po začátku 1. třetiny nás přehrávali, jak v osobních soubojích u mantinelů tak 1:1 ve středu hřiště, což znamenalo, že jsme okamžitě inkasovali 4 branky za krátkou dobu. Do 2. třetiny jsme nastoupili na hřiště se špatnou náladou a bez motivace. To znamenalo neaktivitu a lenost zvrátit zápas. Kvůli nedůslednosti obrany a pomalé reakce útoku obsadit si zbylé hráče znamenalo, že jsme naše šance promarnili. Konec 3. třetiny jsme byli vyčerpání a nedůrazní, což mělo za důsledek porážku 2:11. Přál bych si, aby náš tým začal pořádně makat na osobních soubojích a fyzičce, potom budeme schopni porazit i takové to kvalitní týmy, jako je například Chodov.
Robin Běhal #88

Rozhodně asi nejhorší herní den v podání dorostenců v této sezóně. Chce se zamyslet nad tím, čím to bylo. Jestli vaše příprava byla dostatečná nebo nebyla moc ideální!

Martin Lazárek