V minulém kole holky předvedly jeden z nejlepších výkonu, avšak kvůli absenci brankářky skončily na 4. místě. To pro nás znamenalo pád do koše B. Jak se s tím holky popraly si můžete přečíst uvnitř článku.

Wizards x TJ Sokol Rudná 11:4

V prvním nedělním zápase na nás čekaly soupeřky, které jsme viděli hrát jen v prvním kole, a tak to pro nás byla velká neznámá. Hned na úvod byla naše hra plná nepřesností a zbytečných soubojů, kdy místo toho, abychom si balonek přihráli a tlačili se do zakončení, tak jsme o něj pořád bojovali. Výsledkem toho byla ne moc florbalová první polovina, kterou se nám však podařilo vyhrát 4:3.

Do druhé poloviny jsme vstoupili s tím, že naši hru musíme změnit. Začali jsme lépe kombinovat, což soupeřkám dělalo obrovské problémy.  Během několika střídání jsme si začali konečně vypracovávat gólové příležitosti a některé z nich i proměnili. Díky zlepšené hře ve druhé polovině jsme se mohli radovat z naší první nedělní výhry.

Misařová 5+4; Vlková T. 4+1; Novotná 1+2; Savičová 1+0; Pelánová 0+1; Macounová 0+1

Wizards x FBC Texas 8:5

Druhý a podle očekávání nejtěžší zápas proti týmu FBC Texas. Oproti předchozímu zápasu se nám podařil vstup do utkání. Vstřelili jsme rychlý gól, který nám dal trochu klidu. I díky tomu se hrálo především na polovině Texasu. Naše hráčky s chutí kombinovaly a soupeřky se k balonku dostávaly jen zřídka, a tak Terka v bráně neměla moc práce. Stav po první polovině byl 5:1.

Ve druhé polovině jsme dovolili soupeřkám vstřelit několik zbytečných gólů, zatímco nás vychytávala brankářka soupeřek. Naštěstí nám náskok z první poloviny stačil k tomu, abychom si i ve druhém zápase došli pro vítězství a bylo jasné, že již postupujeme zpět do koše A.

Vlková T. 3+1; Misařová 1+3; Savičová 3+0; Novotná 1+1

Wizards x TJ Sokol Královské Vinohrady 11:2

V posledním zápase na nás čekaly hráčky z Vinohrad, které oba předchozí zápasy prohrály. Opět povedený vstup do utkání, kdy se nám dařilo soupeřky přečíslovat a situace 2 na 1 zakončovat do prázdné brány. Po první polovině jsme vedli 8:1 a o zápase bylo již rozhodnuto.

Druhá polovina byla dost podobná té první, jen se nám nedařilo zakončovat své šance s takovou úspěšností. Celkový výsledek 11:2 byl pro nás příjemným zakončením naší florbalové neděle.

Misařová 3+2; Novotná 3+1; Savičová 3+1; Vlková T. 1+3; Pelánová 1+2

Sestava: Macounová, Novotná, Misařová, Vlková T., Savičová, Pelánová

Jsem rád, že i přes neúčast některých hráček se nám podařilo všechny zápasy dovést do vítězného konce. Další pozitivní věc je zapojení i nové hráčky T. Pelánové, která vstřelila i svoji první soutěžní branku.

Poslední zápasy této sezóny odehrajeme v neděli 24. dubna v SK Lužiny proti FA MB-D.Bousov a ELITE PRAHA – Panthers.

 

Jindřich Zoth