Wizards DDM Praha 10 – Florbalová Akademie MB 7:2

Po delší pauze se zase rozjela soutěž dorostenců. V prvním zápase nás čekal soupeř, kterého bychom měli s přehledem porážet a tak se také stalo. Do hry se dostali všichni hráči i starší žáci a Matěj v bráně. Od všech byl vidět odpovědný výkon a postupné navyšování skóre. Nebylo to úplně bez chyb, ale nebylo jich mnoho. Je sice pravda, že kdybychom hráli na dvě silné lajny tak vyhrajeme asi větším rozdílem, ale sem rád, že i tahouni týmu nakonec pochopili, že je dobře, že hrají i ostatní hráči a můžou se tím rozvíjet. Také musím zmínit zajímavou situaci na konci zápasu, kde jsme hráli dlouhý čas ve třech, ale soupeř nedokázal proměnit. Musíme také ubrat spousty zákroků hokejkou místo toho abychom hráli protihráčům rameno na rameno. Ale jinak bezva výkon.

Wizards DDM Praha 10 – Florball Club Falcon 3:3

Druhý zápas byl proti nepříjemnému soupeři, který disponuje vysokými a silnými hráči. Tudíž jsme věděli, že zápas bude o tom, abychom stačili soupeři v soubojích. To se dařilo tak z poloviny. Celý zápas byl napínavý vyrovnaný a podle mého názoru velmi koukatelný. První třetina skončila 2:2 a druhá 0:0. Oba týmy začaly být nervózní a občas provedly nějakou tu chybičku. Ale nervozita byla vidět i v zakončení a velké šance končily mimo, na tyčkách nebo se předvedli gólmani. 5 minut před koncem se nakonec prosadili Falconi a s námi to nevypadalo dobře. Ale šli jsme do toho po hlavě a soupeře zamkli v našem útočném pásmu. Pramenily z toho šance a v jedné z nich Falcon zatáhl za záchrannou brzdu v podobě faulu a byl potrestán za 2 minuty. Odvolali jsme gólmana a v 6 bušili do soupeře. 15 vteřin před koncem se na střed uvolnil Robin a střelou z výběhu ohrozil gólmana. Díky dobré práci Alexe před bránou, který ještě míček tečoval, střela propadla až za záda brankáře a bylo vyrovnáno. Zápas skončil spravedlivou remízou.

Dorostenci se nacházejí na krásném 4. Místě a příště budou bojovat o pozice v první trojce, jelikož nás čekají Královské Vinohrady a také Start 98. Určitě to budou super těžké zápasy a musíme do toho dát vše, co máme, abychom uspěli. Zápasy se hrají 10. 12. 2016 v Neratovicích.

Martin Lazárek