V sobotu 19.11. se odehrál čtvrtý turnaj elévů. Přestože nám minulý turnaj moc nevyšel, udrželi jsme se v koši B. Byli jsme nalosováni do skupiny s našimi neoblíbenými soupeři, důrazným Falconem a technickou Spartou. Navíc nám zaspal Tomáš Havelka a Šimon Dvořák si doma nechal boty, takže jsme první utkání začínali se čtyřmi hráči do pole.

Wizards x Falcon 11:8

Zápas jsme začali dobře a rychle jsme vedli rozdílem tří branek. Na rozdíl od minulého zápasu jsme soupeře do ničeho výraznějšího nepouštěli a udržovali jsme si pohodlný náskok. Před koncem první půle přijely Šimonovy boty, ale ukázalo se, že nenechal doma jen boty, ale i bojovnost. Ubrali jsme ale všichni, a tak bylo krátce po půli srovnáno, 6:6. Museli jsme tedy znovu začít bojovat o každý míček a přestat dělat chyby vzadu, což se od poloviny druhého poločasu dařilo a zaslouženě jsme Falcony znovu porazili.

Wizards x Sparta 9:4

Po víceméně povinném vítězství nás čekal zcela odlišný soupeř. Nejenže jsme Spartu dosud neporazili, minule nás vyprovodila ze hřiště rozdílem třídy (13:4). Proto jsme věděli, že pokud budeme tak nedůslední jako v jistých pasážích s Falconem, můžeme se těšit na podobný příděl. Byť jsme dostali gól po třech sekundách hry, nesložili jsme se. Bojovali jsme o každý míček, všichni bránili a útočili a i s dávkou štěstí (soupeři ve svých protiútocích několikrát netrefili z obtížných pozic prázdnou branku) jsme navyšovali náskok. Dokázali jsme si na soupeřově polovině dobře přihrát a potrestat Spartu jejími vlastními zbraněmi. Navíc jsme měli i Tomáše Havelku, který nasázel pět kousků. Jednoznačně nejpovedenější zápas sezony podpořený zodpovědným výkonem všech.

Wizards x Benešov 3:7

Ve finále nás čekal Benešov, který si ve skupině s chutí zastřílel proti týmům o třídu až dvě slabším. Nezalekli jsme se a celý zápas jsme s ním sehrávali vyrovnanou partii. Bohužel se na nás nalepila trocha smůly, nedokázali jsme proměnit jasné šance, zatímco Benešov ano. Tento zápas byl možná z celého dne nejlepší, protože jsme bojovali až do konce, přestože se nám nedařilo (a i mantinely byly proti nám :)) – to nám dříve chybělo a je to věc, na níž lze stavět. Do nejvyššího koše jsme sice nepostoupili, přesto jsme odehráli vynikající turnaj.

Robert Smutný