Wizards DDM Praha 10 – ACEMA Sparta Praha B 1:2

Utkání od začátku mělo dobré tempo a oba týmy se snažili hrát zodpovědně dozadu a nedělat chyby. Zprvu jsme začali na tři útočné lajny, ale po zranění Robina jsme pak museli zápas dohrát na dvě. První třetina i přes šance skončila 0:0. V druhé třetině se nám povedlo skórovat, když průjezd Davida Knorra zakončil Pavel. Celou dobu jsme odpovědně bránili a Vítek v brance podával výborný výkon a vše co prošlo obranou, s přehledem pochytal. Zápas se dostal do třetí třetiny a bohužel třetina nezačala dobře. V 3. Minutě utekl Adamovi hráč, který pak trochu zvláštní, ale přesnou střelou vyrovnal. Tempo zápasu ještě stoupalo s blížícím se koncem utkání. Dvě minuty před konce jsme dostali možnost přesilovky a to se nám hrubě nepovedla. Nervozita a neklid na hokejce a v přihrávce znamenal jeden velký chaos a po zmatku na polovině hřiště jsme faulovali soupeře, který už vybíhal do výběhu. Znamenalo to vyloučení a standartku. I přes dobré postavení ve zdi Adam udělal nepatrný pohyb a tím otevřel skulinu pro míč, který tak 25 sekund před koncem znamenal vedení Sparty 2:1. Zápas, který mohl dopadnout klidně za tři body pro nás, tak znamenal 0 bodů.

Štutzbart (1+0); Knorr (0+1)

Wizards DDM Praha 10 – TJ SKV 4:7

Zápas znovu začal opatrně a ani jeden tým nechtěl hlavně inkasovat jako první. Ve 12. minutě se po střele Šimona dostal k dorážce Pavel a povedlo se nám dát první gól. Bohužel naše hloupé individuální chyby nás stály tento zápas. Klička na střed, ustupování obránce až k naší brance, odhazování míčku po jeho získání atd. Soupeř otočil utkání na 3:1. Poté jsme měli šanci v zápase snížit díky písknutému nájezdu. Bohužel ani jeden z hráčů nechce vzít odpovědnost na sebe tak padla volba na Adama, který se aspoň jako jediný nebál, ale ten přestřelil. Chlapy chce to si věřit! Někteří na tréninku jezdíte nájezdy parádně, tak se nebojte v těch zápasech. Vrchol byl takový, že v následné přesilovce jsme po chybě dostali ještě gól. Pak začalo naše trápení a kluci vypadali, že zápas už vzdají. SKV hrálo to, co potřebovalo a my úplně bez zájmu a nápadu. Taky škoda protože ve florbale se děje všechno rychle a může se zápas zvrátit v jedné minutě. Až 5 minut před koncem za stavu 1:6, když jsme dali gól, tak jsme začali hrát normálně se zájmem. Nakonec zápas skončil 4:7 a k tomu jsme měli ještě pár nevyužitých šancí. Škoda, že to bylo ve třetí třetině až těch posledních 5 minut.

Lach (1+1), Voldřich (1+0); Štutzbart (1+0); Kubů (1+0); Šulc (0+1); Rogner (0+1)

atím se držíme po 6. místě a máme náskok 3 body na 9. Místo. Příští zápasy hrajeme proti Kutné Hoře a Královu Dvoru. Jsou to týmy, které právě jsou těsně pod play off proto by bylo dobré oba zápasy vyhrát a odskočit jim. Takže za 3.12. v plné sestavě hurá do Zruče.

Martin Lazárek