V sobotu 14. ledna odehráli elévové orange další turnaj ve druhém koši. Tentokrát jsme se sešli v okleštěné sestavě, což bylo zapříčiněno nekázní petrovických kluků na tréninzích. Vypomohli nám tedy Táda Zeiner z druhého týmu elévů a Mára Sedliský, který pravidelně chodí hrát s bráchou Kubou za mladší žáky.

Wizards x Sparta 4:5

V prvním zápase jsme se střetli se Spartou. Nejednalo se o moc pohledný duel, který se v první půli rozhodoval v předbrankovém prostoru, kde byli Sparťani důraznější a zaslouženě šli do vedení až 4:1. Poté jsme ale hru srovnali a začali jsme lépe kombinovat, pořád nám však chyběly góly – buď jsme netrefili prázdnou branku, nebo nás zastavil výborně chytající brankář soupeře. Nakonec přišly i góly a bylo zaslouženě vyrovnáno. Půl minuty před koncem jsme si ale smolně kopnuli míček do vlastní branky a z vítězství se radoval soupeř. Tento gól nás nakonec stál účast ve finále.

Wizards x Olymp 5:2

Stejně jako předchozí soupeř i Olymp se nějakou dobu ohřál v nejvyšším koši, my jsme ale k utkání přistoupili jinak a kontrolovali jsme zápas zodpovědnou obranou opřenou o důraz před vlastní brankou. Navíc jsme pokračovali ve zlepšeném útočném projevu, do nějž se nám dařilo vkládat více a více nahrávek. Za stavu 4:0 jsme ale polevili a v bráně se výborně předvedl Kryštof, který pochytal velké množství šancí soupeře. Oba následně inkasované góly byly z dorážek do prázdné branky, s nimiž už nemohl nic dělat. Zasloužená výhra.

Wizards x Chodov 9:1

Věděli jsme, že v zápase o nic nejde, a proto jsme si řekli, že můžeme hrát zcela uvolněně a snažit se o co nejhezčí florbal. To se nám povedlo, přihrávali jsme si na jeden dotek a stříleli do prázdné branky. Jak poznamenal Jáchym: „Ono je to nějaký lehčí, když si nahráváme.“ Pohledný zápas, v němž jsme soupeře nepustili až na pár brejků do hry, a zasloužené třetí místo.

Příští turnaj odehrají elévové za 14 dní a díky dobrým výsledkům a úpravám košům kvůli pořádání se představí v koši A. Většinu týmů už sice známe z nižších košů, ale i tak se je nač těšit.

Robert Smutný