Hodnocení elévů

Elévové do Brna neodcestovali v největším počtu, a to hrálo velikou roli ve vyrovnaných zápasech.
První zápas se kluci hledali, většina hrála poprvé zápas v počtu 5+1, což bylo znát na pohybu po hřišti. Výsledek 5:2 pro domácí tým Gullivers Brno, odpovídal obrazu na hřišti. Domácí měli také velikou podporu domácích fanoušků, kteří byli po celý zápas hodně slyšet.

Druhý zápas byl již velice vyrovnaný a s týmem Athletics Praha, kteří skončili na prvním místě ve skupině, kluci hráli 2:3. Soupeře jsme dostávali často pod tlak, přestože měli tři lajny, což v závěru zápasu bylo rozhodující. Ale moc pěkný výkon, bohužel se šťastným koncem pro soupeře.

Třetí zápas byl v režii našich střelců. Další z domácích týmů Hornets Brno si z tohoto zápasu odneslo vysokou porážku 8:1. Góly se nerodily ovšem tak snadno jak ukazuje výsledek. Z počátku to bylo hodně křečovité a až ke konci zápasu kluci vypadali sebejistěji. Každopádně cenná výhra.

Poslední zápas ve skupině proti Přerovu už vypadal velice dobře. Krásný zápas se šancemi na obou stranách, veliká bojovnost obou týmů a chuť po vítězství dodávalo zápasu parádní atmosféru. Kluci předvedli i pěkné kombinace a směrem dopředu to bylo moc dobré, brankář soupeře se musel činit. Pár chyb v naší obraně ovšem dokázal soupeř potrestat a nakonec vyhrál 4:2.

V zápase play-off jsme narazili hned na silnou Spartu a byla to pro nás konečná stanice, na jejímž konci svítil výsledek 1:13. Sic jsme šli ve druhé minutě po volném úderu do vedení 1:0, sparťanskému tlaku jsme dokázali vzdorovat pouze do 8. minuty. Po té už byl zápas v režii Sparty, až na pár našich rychlých brejků, které bohužel neskončily golem. Dále škoda neodpískaného nájezdu, který byl po zákroku na našeho útočníka evidentní. Prostě chyběly síly, ale kluci bojovali do poslední minuty za jakéhokoliv stavu.

trenéři Jan Heller a Robert Smutný

elévové dorostenci

Hodnocení starších žáků

Starší žáci v sestavě Š. Lisa, Bouda, Urban, O. Kubita, M. Lisa, Bančanský, Štutzbart, R. Běhal, Židův, Kopec, S. Maxa a Branžovský předvedli v Brně výkon, za který se rozhodně nemusí stydět. Ve skupině hráli překvapivě o první místo, ale přesto, že ní prošli bez porážky, na první místo to nestačilo. Za zmínku stojí určitě výkon proti Spartě, kde jsme hráli od začátku soustředěně, proměňovali šance a dobře bránili. Škoda jedné chyby, kterou soupeř hned potrestal, a tak jsme místo výhry brali bod, ale i tak byl výsledek s těžkým soupeřem přijatelný. Do play off jsme i přes dobré umístění chytli velmi těžkého soupeře a i přes velkou snahu všech hráčů přišla první porážka na turnaji, která také znamenala konec. Turnaj hodnotím kladně. Kluci ze sebe dostali maximum, a také se ukázalo, na čem je potřeba zapracovat.

trenér Adam Čechovič

Hodnocení dorostenců

Do Brna nejeli dorostenci s nějakým velkým očekáváním a jeli si hlavně zahrát hezký turnaj a užít si pohodu. Ale hned po prvním utkání viděli, že i herně mají co nabídnout a skupinu začali výborně. Přes malé chybky v rozehrávce odehráli parádně první tři zápasy a odnášeli si plný počet bodů. V posledních dvou zápasech skupiny narazili na elitní týmy této kategorie. První zápas, proti bronzovému týmu v kategorii Dorostenců na Slovensku ATU Košice, prověřil hlavně naši obranu. Soupeř neustále tlačil a Wizardi vyráželi do smrtících protiútoků. Zápas nakonec skončil 3:3, což Košice rozhodně nečekali. Poslední zápas skupiny a jeden z favoritů Brněnského turnaje (nakonec 3. místo) 4sport neboli Vítkovice. Znovu velmi dobrá obrana našeho týmu a nebezpečné výpady dopředu. Výsledek nakonec také remíza 2:2 a tím druhé místo ve skupině. Play-off jsme začínali se SWEEDLAND Sokol Val. Klobouky. Nepříjemný soupeř, ale díky soustředěné hře, kdy jsme protivníka k ničemu nepustili, zasloužená výhra 6:0. V dalším kole nás čekal itelligence Bulldogs Brno. I přes únavu některých opor jsme začali v dobrém tempu a soustředili se hlavně na obranu. První půle skončila bez branek. Ve druhé půli i přes tlak soupeře utekl Jonáš Jirec a vymetl pavučinku. Soupeř začal být nervozní a tlačil stále více. Bohužel síly docházeli a to se projevilo hlavně na pozornosti. Brno dalo 2 góly a obrátilo vývoj utkání. Poté při napadání po celém hřišti přidali ještě jeden gól a byla z toho prohra 1:3. Mimochodem v dalších utkáních Brno zvítězilo 5:1 a 10:1 a postoupilo do finále, kde vyhráli na nájezdy. Takže, jak je obvyklé v posledních letech, zase jsme vypadli s celkovým vítězem. Je to škoda tahle parta rozhodně měla na to poprat se o nějakou placku. I tak turnaj byl parádní a děkujeme klukům za super hru a hlavně za chování na turnaji. Užili jsme si s váma super zábavu a odvážíme si spousty vzpomínek. Díky 😉

sestava týmu: Víťa Svojše, Petr Krob, Dan Šulc, Bart Běhal, Tomáš Kratochvíl, Dan Maxa, Jonáš Jirec, Michal Povolný, Matěj Zdobinský, Ondra Moric, Fanda Kosař + pomoc ze SŽ Robin Běhal, Matěj Lisa a Pavel Štutzbart

trenéři Roman Urbanec a Martin Lazárek

dorostenci dorostenci