Obrovský úspěch se podařil mužskému týmu na Hummel Open Game, když se probojoval až do finále, kde však již na extraligového soupeře itelligence Bulldogs Brno nestačil a prohrál 4:2. Tým přijel do Brna připraven, což předvedl již ve skupině, kterou vyhrál bez ztráty jediného bodu s celkovým skóre 25:3.

V prvním kole Playoff se Wizárdi utkali s týmem FBC Droždín. Zápas jednoznačně vyhráli v poměru 13:0 a postoupili do osmifinále.

 

Dalším soupeřem Wizárdů byl tým IBK Pocemkamdeš, ve kterém se představilo i několik hráčů z prvoligového týmu TJ Znojmo Laufen CZ. Skóre zápasu otevřel na konci 3. minuty Jura Šrámek po přihrávce Martina Lazárka. Na 2:0 zvyšoval Jan Heller, kterému přihrál Filip Müller. Do konce první poloviny přidal svůj druhý bod v zápase Filip Müller (asistence František Kosař), a tak skóre po 1. polovině to bylo 3:0. Na svůj výborný výkon z první půli navázali hráči Wizards i ve druhé, když Jakub Slavíček přidal 2 rychlé góly a stav byl 5:0. Soupeř se dočkal své první branky až necelé 4 minuty před koncem. Svůj druhý gól vstřelili v čase 39:41, a tak se mohli hráči Wizaráds radovat z postupu do dalšího kola Playoff.
Dalším soupeřem byl tým z 1. ligy FBŠ Hattrick Brno. Tento zápas měl přesně opačný průběh než předchozí zápas, kdy se hráči Hattricku dostali do vedení 2:0. Wizárds se však nevzdali a ještě do konce první poloviny otočili skóre na konečných 3:2. Ve druhé půli již žádný gól nepadl a to i díky skvělému výkonu Lukáše Vávry v bráně.

V semifinále čekal na Wizárdy tým Polámanej Mixér. Zápas, ve kterém šlo o finále, začali Wizárdi zodpovědnou obranou a čekáním na protiútoky. Díky této taktice se Wizárdi dostali do dvou brankového vedení a zdálo se, že jsou již jednou nohou ve finále. Soupeř však díky trefám ze 32.a 36. minuty srovnal skóre, a tak museli o vítězi rozhodnout nájezdy. Všichni tři hráči Wizárds (Maxa, Heller, Šrámek) svůj nájezd proměnili a mohli se radovat z postupu do finále, jelikož Vávra v bráně jednou vychytal střelce Mixéru.

Před Wizárdy byl již poslední soupeř , který jim zbýval k tomu, aby celý turnaj vyhráli jako neporažený tým. Soupeřem nebyl nikdo jiný než extraligový tým itelligence Bulldogs Brno. Před zápasem bylo jasné kdo je favoritem zápasu. Buldoci hned od začátku zavřeli Wizárdy na jejich polovině a balónek jim moc nepůjčovali. I přes nesmírnou obětavost hráčů Wizárds vstřelili Buldoci první gól. I když se Wizárdi dostali do několika slibných šanci, gól z nich nevstřelili a naopak ještě do konce první půli 2 dostali. Stav po první polovině, tak byl 3:0 pro Buldoky. Ve 28. minutě vstřelili Buldoci 4. gól a vypadalo to, že pro Wizárdy skoční tento zápas debaklem. Wizárdi se však nevzdali a vstřelili 2 góly. Soupeř si však i díky svým zkušenostem výsledek pohlídal a vyhrál 4:2.

Wizárdi všech nemuseli být smutní, jelikož se jim podařil obrovský úspěch a to v podobě stříbrných medailí.

V týmu se představilo i několik dorostenců, kteří svým výkonem podle slov trenérů byli příjemné překvapení.

Sestava:

Vávra, Müller, Běhal, Krob, Šrámek, Lazárek, Heller, Slavíček, Kosař, Maxa

 

Výsledky všech zápasů:

Základní skupina

Wizards 4:1 SWEEDLAND Sokol Val.Klobouky
Wizards 10:1 FbC Engineers
Wizards 2:1 FBC Žiri
Wizards 9:0 Slow Shoes

Playoff:

Wizards 13:0 FBC DROŽDÍN
Wizards 5:2 IBK Pocemkamdeš
Wizards 3:2 FBŠ Hattrick Brno
Wizards 3:2(N) Polámanej Mixér
Wizards 2:4 itelligence Bulldogs Brno

 

Odkaz na fotografie z turnaje

Redakce