Wizards – Bohemians B

První ligový zápas pro nás začal až nečekaně dobře. Rychlé vedení 4:0, aktivní hra na míčku a rozehrávka v pohybu, kdy byly občas vidět i slušné kombinace, nás však uspokojila a laxní vstup do druhé části využili hráči bohemky k vyrovnání skóre, které jsme jim vyloženě vnutili hloupými chybami v rozehrávce a naprostou neschopností získat míček a chvíli ho podržet na vlastních holích. Vše vyvrcholilo v poslední třetině, kdy bohemka ze standartní situace otočila zápas na 6:5, což pro naše hráče byl velký impulz ke změně. Vytažená osobní obrana až k brance soupeře a hra na hranici rizika vyústila v několik velkých šancí, z nichž se nakonec ujala až standartní situace 2 minuty před koncem. Základní hrací doba tedy skončila smírně a následovalo pětiminutové prodloužení, ve kterém jsme měli na holi dvě naprosté loženky do prázdné, ale zůstalo pouze u nich a tudíž zápas vyústil v nájezdovou loterii. V té jsme po gólech Fíly a Laziho urvali důležitý druhý bod a začali sezonu upracovanou výhrou.

Wizards : Bohemians B 7:6 pn – Lazárek 2, Šrámek 2, Čechovič, Dejmek, rozhodující nájezd Müller

Wizards – Chodov B

Nedělní zápas s Chodovem začal ve stejné režii jako sobotní. Opět rychlé vedení 3:0 po gólech ze samostatné akce, kombinace i důrazu před brankou. Po rychlém nástupu však přišla hluchá pasáž, ve které soupeř vsítil dva kusy a dostal se na dostřel. Vyrovnat se pak hostům podařilo po Šrámově fatálu ve vlastní přesilovce, kdy po špatném zpracování zfauloval v samostatním úniku soupeře a ten se štěstím proměnil trestné střílení. Vyrovnávací gól naštěstí domácí hráče nepoložil, ale naopak povzbudil a zlepšení bylo vidět takřka okamžitě. Více času stráveného kontrolou balonu a aktivita v rozehrávce ubírala soupeři, hrajícímu v 8 lidech, stále více sil, což se promítlo na konci druhé třetiny, kdy po špatně ubráněných situacích, kdy jim vždy chyběl jeden krok inkasovali dva góly, což dalo Wizardům rozhodující náskok. Ve třetí třetině pak domácí kontrolovali hru a nepouštěli soupeře do žádných větších šancí. Vše pak završil ze standartky Fíla, který poslal po Laziho přiťuknutí balon přesně do vykejře.

Wizadrs : Chodov B 6:3 – Šrámek 3, Lazárek, Dejmek, Müller

Víkendová úvodní kola tak přinesly Wizardům cenných 5 bodů. Nutno podotknout, že i přes velkou marodku, kdy nám chybělo několik zkušených hráčů, jsme byli schopni hrát docela slušný florbal, který byl o několik pater výše, než to, co jsme předvedli v úvodním zápase v poháru. Oceňuji nasazení všech hráčů a především kluků ročníku 98, kteří v těchto zápasech výkonem rozhodně nezklamali a dokázali i se zkušenými soupeři držet krok.

Trenér: Jiří Šrámek