W – Start 98 6:5

Utkání jsme začali na tři kompletní pětice, což se ve finále ukázalo jako rozhodující faktor v náš prospěch, kdy jsme měli po cele utkání dost sil se soupeřem hrát aktivně. Hráčky Startu dostáli své pověsti, když nás už od úvodu utkání zamkli na naší obrané polovině a přesnými přihrávkami se snažili prolomit náš obraný val. Díky dobré obraně jsme úvodní tlak přestáli a dokonce získali výhodu přesilové hry, ve které se nám povedlo skórovat. Utkání pokračovalo tak, jak začalo – s balonkem na holích Startu. V závěru první třetiny se soupeři při našem oslabení povedlo vstřelit vyrovnávací branku, a tak skóre po první třetině bylo 1:1.

Do druhé třetiny jsme vstupovali již pouze na dvě pětice se snahou dostat se do většího tempa. Obraz hry se alespoň opticky vyrovnal, ale bohužel po nedůrazu před brankou jsme inkasovali. Vedení soupeři nevydrželo dlouho a hned po 25 vteřinách bylo vyrovnáno. Tím gólová přestřelka nekončila a skóre na výsledkové tabuli se do desáté minuty měnilo ještě třikrát do stavu 4:4. Tím se hra uklidnila a utkání probíhalo stejně jako v první třetině – soupeř držel balónek a obléhal naší branku. Na konci druhé třetiny se povedlo Zuzce Kodrové využít chybné rozehrávky soupeře a zkušeně zasunula balonek zpoza branky za brankářku soupeře.

Do třetí třetiny jsme vstupovali za stavu 5:4 pro nás. Hned při prvním střídání se nám povedlo odskočit o dvě branky, když „Cinka“ Slavíčková vymetla snad životní víko. Herní obraz se nezměnil, naopak nás soupeř zavřel na naší polovině ještě více a díky gólu v přesilové hře se mu povedlo snížit na rozdíl jediné branky. A jelikož soupeř nebyl schopný vstřelit další branku a ani my jsme žádnou nepřidali, postoupili jsme do třetího kola, kde se utkáme s několikanásobným vítězem poháru – Herbadentem Praha 11 SJM.

Závěrem nutno říct, že vyhrál ten šťastnější tým – nikoliv lepší, ale florbal se hraje na góly a těch jsme vstřelili o jeden víc. Děkujeme soupeři za utkání plné emocí, divákům za krásnou atmosféru a těšíme se na další „derby“, které bude v ligovém utkání 21.2 v Unihoc Areně.

Branky: 1:0 Valentová (Slavíčková); 2:1 Valentová (Slavíčková); 3:4 Dolejšová (Černochová); 4:4 Kodrová; 5:4 Kodrová (Dostálová); 6:4 Slavíčková (Kodrová)

Sestava: Blažejová; Vašková – Doležalová; Slavíčková – Valentová – Kodrová; Černochová – Zderková; Hrabětová – Panchártková – Lachová; Dostálová – Dolejšová; Hanousková – Štočková – Husáková; Vanoušová

Trenér: Karel Smutný

odkaz na fotografie za zápasu