Wizards – Kobylisy 7:8p

Víkendová kola pro nás začala zápasem s neoblíbeným soupeřem z Kobylis. Utkání jsme opět začali slušně a po pěti minutách zaslouženě vedli 2:0. Jak již ale v našem případě bývá letos zvykem, iniciativu jsme přenechali soupeři a ten trestal. Během první třetiny zvládl vyrovnat a v úvodu druhé otočit skóre, což pro nás byla dostatečná rána k tomu, abychom se zvedli. Rychlá odpověď na 3:3 a další dva góly do konce druhé periody nás posunuli do vedení, které jsme na začátku třetí třetiny umocnili dalšími dvěma kusy a vedení 7:3 vypadalo slibně. Časté chyby v obraně, zbytečná vyloučení a naprostá nemohoucnost směrem dopředu však dala soupeřům možnost ukrajovat z našeho náskoku jeden kus za druhým až do chvíle, kdy na ukazateli svítilo skóre 7:7. To se do konce základní hrací doby nezměnilo a v prodloužení, kdy jsme smolně trefili tyčku, dokázal soupeř proměnit přečíslení a zvrátit tak zápas na svou stranu.

Branky: Černý 3, Müller 2, Slavíček, Šrámek

Wizards – Future 7:14

Nedělní zápas s Futurem jsme opět začali dobře a skórovali hned v prvním střídání. Od té doby však na hřišti existovalo jen jedno družstvo a tím byl Future. Soupeř přesně kombinoval a naši nekoordinovanou obranu rozebíral na kousíčky pohlednými akcemi a přesnou střelbou, díky které se po první třetině dostal do vedení 5:1. I když jsme si o přestávce řekli, že se do soupeře pustíme a zkusíme skóre otočit, byl opak pravdou a vedení soupeře hrozivě narůstalo až do stavu 10:1. V tu chvíli se nám podařilo vývoj utkání lehce zvrátit a aktivním napadáním spojeným se hrou za hranou rizika jsme dokázali na začátku třetí třetiny stáhnout na 10:5. Zkušení hráči soupeře ale nedopustili komplikace a svou přesnou hrou nám opět dokázali odskočit. Poslední minuty zápasu už byly pouze formalitou a na výsledku utkání se již nemohlo nic změnit.

Branky: Černý 4, Šrámek 2, Heller

Víkendová kola přesně odhalila nedostatky v naší hře. Sobotní zápas se soupeřem, který spoléhal prakticky jen na výkon dvou individualit, dokážeme prohrát za stavu 7:3 ve třetí třetině, kdy nám góly nastřílí právě ti hráči, o kterých víme, že jsou nebezpeční. Nedělní výkon se z naší strany nedá hodnotit jinak než propadák. Soupeř hrál pohledný florbal, kdy během prvních dvou třetin prakticky nezkazil přihrávku v rozehrávce a díky naší smůle v zakončení dokázal proměnit zápas ve svouexhibici. Malé pozitivum na nedělním klání pak může být výkon ve třetí třetině, kdy jsme ukázali alespoň náznak vůle, nevzdali se a dokázali několika vstřelenými góly zápas lehce zdramatizovat. V tabulce ztrácíme na čelo 6 bodů, které ale můžeme už za 14 dní stáhnout, jelikož nás čeká důležitý zápas s lídrem tabulky, neporaženým celkem Panthers.