Wizards – Panthers 4:5

Sobotní zápas s neporaženým týmem Panthers měl být pro nás zlomovým, jelikož po ztrátě v minulých kolech nám soupeř odskočil už na 6 bodů. Zápas začal opatrně a po úvodním oťukávání nám soupeř zasadil dva rychlé údery a šel do vedení. Vyrovnání z naší strany však na sebe nenechalo dlouho čekat a po dvaceti minutách se šlo do kabin za stavu 2:2. Nástup do druhé třetiny byl z naší strany hororový a inkasovali jsme hned po pár vteřinách. Z úderu jsme se ale tychle vzpamatovali a vyrovnali po přesné střele od mantinelu. Zbytek třetiny se nesl v duchu výborných zákroků brankářů na obou stranách a tak i po dvou třetinách bylo skóre vyrovnané. Ve třetí třetině však kluci z Panthers ukázali, že jsou neporažení po právu. Jejich defenziva fungovala stejně dobře, jako na začátku a po dvou našich chybách v rozmezí minuty odskočili do vedení 5:3. Pět minut před koncem jsme se rozhodli pro hru v šesti, ale vytěžit se nám z ní podařil pouze jediný gól, což nestačilo na víc, než na snížení a tudíž porážku 5:4. Panteři si tak ze zápasu odnesli všechny body a v tabulce odskočili již na 9 bodů.

Branky: Vašíček 2, Černý, Šrámek

Wizards – Kutná hora 7:5

Neděle a zápas s Kutnou horou, který jsme museli bezpodmínečně ovládnout, abychom se udrželi alespoň částečně ve hře o čelo tabulky. Soupeř z Kutné hory se nikam nehnal a spoléhal především na dobrou obranu a rychlé brejky. Jeden z nich se jim povedlo využít a díky tomu se ujali vedení, avšak do konce třetiny, která byla z naší strany docela trápením, se nám po pěkné akci podařilo nejen vyrovnat, ale v závěru i přidat gól na 2:1. Druhá třetina ale byla otřepanou klasikou. Nedůraz, chyby v kombinaci, neschopnost a nekoncentrovanost našich hráčů vedla k tomu, že jsme inkasovali 3 góly a nutno říct, že naše hra byla špatná. Trápení pokračovalo, ale do konce druhé části jsme snížili na 3:4 a částečně se vrátili do hry. Ve třetí třetině už to bylo jiné kafe, kdy především první řada rozjela na soupeřově polovině kombinační kolotoč a po pár minutách dokázala zařídit vyrovnání. Zlomový moment zápasu pak přišel při soupeřově vyloučení, kdy Štěpán Černý předvedl jeden za svých projektilů „země – vykejř“ a dostal nás do vedení. To už se nám podařilo udržet a v závěru ho ještě dalšími dvěma góly pojistit. Soupeř pak již dokázal pouze snížit a tak 3 body zůstali u nás.

Branky: Černý , Lazárek 3, Krob

Po devíti kolech se nacházíme v tabulce na třetím místě, 9 bodů za vedoucím týmem FBC Panthers. Poslední zápasy jasně ukázali, že ani proti papírově slabším soupeřům nedostaneme výhru zadarmo. Výkony některých jedinců byly značně znepokojující. Soutěž však bude ještě dlouhá a nezbývá než jít zápas od zápasu a soustředit se především na zlepšení vlastního výkonu. Příští zápasy odehrajeme opět v domácím prostředí proti týmům Athletics a Nymburka.