Mladší žáci A – sobota 28.11.2015, hala Hagibor TJ Bohemians

V sobotu se uskutečnil 5.turnaj mladších žáků v této sezoně, který jsme zároveň pořádali.
Sestava: Lisa – Pucherna, Kočař, Tesařík, Řehák – Hejsler, Semecký, Korbel, Jedlička, Peroutek, Křivonoska, Kyncl, Rygl
V prvním utkání nás čekala TEMPISH Orka Čelákovice B. Jak je již naším zvykem, první utkání se kluci rozkoukávali a nehráli svůj nejlepší florbal. Velké množství našich šancí zůstalo neproměněno , ale díky důsledné hře v defenzivě a výkonu Šimona v bráně bylo výsledkem skóre 1:1. (Hejsler 0+1, Křivonoska 1+0)
Druhý zápas jsme se postavili proti Floorball Club Falcon Black a potřebovali jsme vyhrát alespoň o 3 branky, abychom postoupili do bojů o postup do vyššího koše. Kluci k zápasu přistoupili velice důsledně a podali výborný týmový výkon. Zápas jsme měli od první chvíle pod kontrolou a při hře na 3 útoky jsme soupeře napadali a rychle střídali, což soupeře nepustilo skoro k ničemu jinému, než ke ztrátě míčku. Na rozdíl od prvního zápasu bylo proměňování šancí velice efektivní a bylo k vidění i několik velice pohledných kombinací. Výsledek 10:1 nás posunul již po čtvrté v této sezóně do košového finále. (Hejsler 2+0, Semecký 3+1, Korbel 1+0, Kočař 0+1, Peroutek 2+0, Křivonoska 0+2, Řehák 1+1, Rygl 0+1, Kyncl 1+0)
Jak již bylo zmíněno, už po čtvrté před námi byla možnost postoupit do koše C. V cestě stál opět nelehký soupeř – ACEMA Sparta Praha Blue. Kluci hráli opět koncentrovaně a bylo vidět, že po čtvrté si už šanci nechtějí nechat utéct. První polovina byla velice vyrovnaná a skončila nerozhodně 1:1. Tento výsledek zůstával stejný až do 6.minuty druhé poloviny, kdy se Matyáš Rygl nebál pálit ostrými a vymetl šibenici soupeřovi branky. Dalo se čekat, že poslední čtyři minuty budou dost hektické. Ovšem o klidnější závěr utkání se postaral Honza Hejsler s Matějem Semeckým, kdy Honza naservíroval Matějovi do prázdné brány a ten nekompromisně zakončil. Touto akcí udělali radost celému týmu a všem rodičům. Konečný výsledek 3:1 tedy znamená postup do koše C !
(Hejsler 1+1, Semecký 1+0, Korbel 0+1, Peroutek 0+1, Rygl 1+0)
Chtěl bych poděkovat všem rodičům za pomoc při pořádání a klukům za dobré výkony.

Mladší žáci B – neděle 29.11.2015, hala SH Na Fialce Říčany

V neděli se uskutečnil také 5. turnaj mladších žáků, který jsme také pořádali.
Sestava: Kvíz – Hanzelín, Titz, Křivonoska – Fomenko, Hejsler, Peroutek, Tůma, Milosavljević
První utkání proti FBC Kralupy n/V vypadá výsledek sic jednoznačně, ale zas tak úplně hladký průběh nemělo. Od začátku utkání jsme sice vedli a v první polovině bylo skóre 5:1 pro nás, ale několik velkých závarů před naší bránou bylo velikým varováním do dalších zápasů. Tolik šancí soupeřovi nabízet prostě nemůžeme. Ztráta balonku vyhazováním na soupeřovu polovinu, když nejsme pod tlakem je zkrátka zbytečná. Věci jako stavění zdi a přebírání hráčů na naší obrané polovině je to, na čem musíme ještě hodně zapracovat. Nicméně výsledek 7:1 byl dobrý start do hracího dne. (Hejsler 2+1, Křivonoska 1+1, Hanzelín 0+1, Milosavljevič 1+0, Fomenko 1+2, Peroutek 2+0)
Druhý zápas proti FBK Vosy Praha B oku diváka nepřineslo asi nejhezčí podívanou, ale dramatický boj určitě. Jelikož oba týmy sváděli souboje hlavně ve středu hřiště a zápas chvílemi připomínal více šerm, než florbal. To vše bylo v rámci pravidel, alespoň dle sudích a tak dělba bodů byla spravedlivým výsledkem, který pro nás měl sladší příchuť, vzhledem k lepšímu skóre z prvního zápasu. Výsledek 5:5 znamenal navázání na sobotní turnaj a další zápas o postup do vyššího koše. (Hejsler 2+0, Křivonoska 2+1, Titz 0+1, Hanzelín 0+1, Fomenko 1+0)
Ve finále, které si kluci také již párkrát letos vyzkoušeli, se nám do cesty postavil FAT PIPE Florbal Chodov Black. Kluky, které čekal třetí zápas pouze v osmi lidech stál proti týmu, který hrál takřka na 3 lajny. Tady už byl výkon o poznání lepší, kluci bojovali o každý míček a byla na nich vidět touha po vítězství. Kluci vydrželi celý zápas poctivě bránit, konečně začali blokovat soupeřovi střely a své šance z větší části proměňovali. Statečný výkon a výsledek 4:2 znamenal tedy také postup a další „oranžovou radost“.
Opět děkuji rodičům za pomoc a klukům za odbojované zápasy a snahu, přestože hráli pouze v 8 hráčích do pole.

trenér: Jan Heller