Wizards x SK Florbal Benešov 7:5

První zápas roku 2016 nás čekal tým z Benešova. Soupeř rozhodně nepřijel hrát druhé housle a zatápěl nám již od prvních střídání. Na soupeřovi trefy jsme dvakrát dokázali reagovat, potřetí však již ne a poté, co na začátku druhé třetiny odskočil soupeř do dvougólového vedení, bylo nutné proházet sestavu a pokusit se zrychlit přechod do útoku a přehrát soupeře na jeho polovině. První impuls přišel po soupeřově vyloučení, kdy se prosadil po zranění se vracející Kája Smutný. Po vstřelené brance jsme dokázali soupeře aktivní hrou přitlačit a to nám přineslo další dva góly, které znamenaly vedení. Benešov ještě do konce třetiny zvládl vyrovnat, ale po začátku třetí třetiny jsme šli opět do vedení my a toto vedení se nám díky zodpovědné obraně povedlo uhájit až do konce. Pečetící trefu zaznamenal znovu v přesilovce Kája Smutný a tím ustanovil konečný výsledek.

Branky: Lazárek (Šrámek); R. Smutný (Černý); K. Smutný (Heller); Heller (Lazárek); Lazárek (Krob); Krob (Lazárek); K. Smutný (Lazárek)

Wizards x FbK Olymp Praha 7:6pn

Nedělní derby s Olympem již před zahájením slibovalo tvrdou bitvu. První vzájemné klání skončilo naším těsným vítězstvím, z čehož jsme se chtěli poučit a nedopustit žádné komplikace. Po úvodním oťukávání a po jednom gólu na každé straně, jsme díky přesně trefě těsně před sirénou šli do těsného vedení. Začátek druhé třetiny byl pro nás jako z říše snů, kdy jsme v rychlém sledu vstřelili 3 góly a soupeř sáhl po oddechovém čase. To se nakonec ukázalo jako dobrý tah. Vytažený presink v kombinaci s naší lehkovážností dovolil soupeři pomalu ukrajovat z našeho náskoku. Vyvrcholení přišlo ve třetí třetině, kdy Olymp po proměněném trestném střílení vstřelil kontaktní branku a o několik okamžiků později proměnil jeden z mnoha protiútoků, který jsme mu naivní hrou na jeho polovině nabídli. Základní hrací doba pak přes náš mohutný tlak v závěru vítěze neurčila. Prodloužení už bylo spíše vyčkávanou a celý duel nakonec vyústil v nájezdovou loterii. Lukáš v bráně pochytal všechny nájezdy soupeře a nám tudíž stačil jediný vstřelený gól, který po velice troufalé kličce vstřelil hrající kouč Jiří Šrámek.

Branky:Lazárek (Šrámek); Heller (Lazárek); Šrámek (Lazárek); Heller (Lazárek); Lazárek (Heller); Krob (Šrámek); Šrámek (rozhodující nájezd)

Sestava: Vávra – Lazárek, Šrámek, Heller, Krob, Müller, Kasan, Černý, Smutný K. (přesilovka) , Smutný R., Vašíček (neděle), Slavíček (sobota)

První hrací víkend zakončujeme s bilancí 5 bodů, což v tabulce naprosto nic nemění. Vedoucí Panthers jsou nadále neporaženi a vévodí tabulce s náskokem 9 bodů, což se při zbývajících sedmi kolech jeví jako takřka nedostižný náskok. Nás navíc čeká v následujících 4 utkáních silný blok soupeřů (Vinohrady, Kobylisy, Future a právě Panthers). Jakákoliv ztráta bodů v dalším průběhu ligy tak může být pro naše borce fatální.

 

Trenér: Jiří Šrámek