Wizards DDM Praha 10 – Tatran Střešovice B 6:8

Do zápasu jsme vstoupili aktivně, ale již od začátku jsem na klucích neviděl úplnou chuť do zápasu. I tak kluci v poklidu v 11 minutě 1. třetiny vedli 3:0 a vypadalo to, že držíme otěže zápasu. Tatran na konci třetiny ještě využil přesilovku po hloupém faulu Robina. Do druhé třetiny jsme šli s tím, že budeme hrát poctivě v obraně, ale to se hned na začátku nevedlo. Začali jsme být nervózní a neproměnili jsme 100% šance ba ani jsme nebyli schopni trefit branku. S nervozitou přišli i chyby, které soupeř nemilosrdně trestal a rázem jsme prohrávali 3:5. Poté kluci zjistili, že je asi třeba zabrat a konečně začali běhat a dřít, ale svazoval nás strach o výsledek a to se projevilo ve zbytečných faulech a přespříliš sólování klíčových hráčů, které k ničemu nevedlo. Zápas i přes závěrečný tlak skončil výsledkem 6:8 v náš neprospěch. Musím říct, že mě to velmi mrzelo, protože to byl soupeř, kterého bychom měli jednoduše přehrát. Bohužel nám tyto body budou asi chybět v boji o postup.

Branky: Běhal B. (2+1); Běhal R. (1+0); Maxa (1+0); Vybíral (1+0); Štutzbart (1+0); Lisa (0+1); Povolný (0+1); Knorr (0+1)

Wizards DDM Praha 10 – TJ Sokol Královské Vinohrady 6:4

Po zbytečné ztrátě bodů s Tatranem čekal dorostence velmi nepříjemný soupeř. Domácí SKV to potvrzovali od první minuty a zatlačili nás do hlubokého bloku. Napadáním nám také narušovali rozehrávku a přechod do útoku se nám vůbec nedařil. Tlak nakonec vyústil ve vyloučení Matěje Lisy a následně ve dvě branky domácích. Až do proměněného Bárta Běhala jsme se trápili i střelecky. Nájezd nás ovšem dostal psychicky nahoru a naše hra se výrazně zlepšila. Do druhé třetiny už jsme nastoupili jako vyměnění. Přehustili jsme střed hřiště a výborně blokovali střelecké pokusy soupeře. Zlepšil se také náš přechod do útoku a z pohledného zakončení vyrovnal David Bouda. Soupeře naše hra očividně zaskočila a v následujících semdi minutách vstřelily branku obě naše lajny, čímž jsme odskočili o dva góly. To hráče SKV probralo a opět nás začali tlačit do obrany. Aktivita jim na konci druhé třetiny přinesla snížení a na začátku třetí třetiny vyrovnání. Následovala fyzicky náročná přetahovaná o balónek ve středu hřiště a řada osobních soubojů. Snažili jsme se hrát trpělivě, a to se nakonec vyplatilo. Bart Běhal vstřelil gól po rozehrávce z rohu rozdílový gól. Soupeř hru otevřel a za chvíli naše vítězství potvrdila velmi dobře hrající lajna starších žáků. V závěru zápasu jsme ustáli tlak soupeře, který odvolal brankáře a uhájili jsme velmi důležité tři body.

Branky: Běhal B.(2+1), Štutzbart (2+0), Běhal R. (1+0), Bouda (1+0), Maxa (0+1), Povolný (0+1), Štěpán (0+1), Kubů (0+1)

Trenér: Martin Lazárek a Adam Čechovič