Ženy o víkendu odehrály dva těžké zápasy. V prvním utkání utrpěly debakl 1:8 a ve druhém zápase porazily dalšího těžkého soupeře Start 98 6:4.

Wizards – FbŠ 7OAKS Bohemians B 1:8

V prvním zápase se představily dva týmy vévodící statistikám -nejlepším útokem se pyšnící Bohemians (122 gólů v 18 zápasech) a naše ženy jako nejlépe bránící tým (37 obdržených gólů v 16 zápasech). Kdo vyhrál, je patrné již z výsledků, i když hra tomu neodpovídala.

Do utkání děvčata vstoupila aktivně, bohužel dvě úvodní šance nevyužila, a tak šel do vedení soupeř. Úvodní aktivita utrpěla soupeřovým gólem, holky začali kupit chyby v rozehrávce a dostat se přes střední pásmo byl nadlidský úkol. Několika chybami v obraně darovaly holky soupeři velmi laciné góly včetně dvou vlastních branek. Po stažení sestavy na dvě lajny se hra vyrovnala, ba naopak hráčky v oranžovém získaly převahu a aktivním napadáním se jim dařilo sbírat balonky kolikrát i v soupeřově velkém brankovišti. Bohužel útočnicím v oranžovém asi zvlhl prach, protože to co nedaly, bylo trestuhodné. Naopak soupeř trestal každou chybičku a v protiútocích byl smrtící. Wizardkám se podařilo dát branku až v polovině třetí třetiny, a to je na útočníky jejich kvalit dost málo. Konečný výsledek 1:8 je vzhledem k šancím dost krutý, ale i takový je sport. 🙂

Wizards – FBC Start98 6:4

Do druhého utkání holky nastoupily proti soupeři, se kterým letos ještě neprohrály (6:5 pohár ČP, 2:2 liga) a se kterým jsou zápasy vždy vyhrocené.

Úvod utkání byl stejný jako v prvním zápase – aktivní hráčky v oranžovém, neproměněné šance a chyba v obraně, která vyústila v nájezd, který soupeř s přehledem proměnil. Střelecká potence pokračovala celou první polovinu zápasu, kdy branky dával převážně jen soupeř. Za stavu 1:4 se konečně štěstí přiklonilo na tu správnou stranu a šťastnou brankou shodilo kletbu z čarodějek v oranžovém. V tu chvíli byl na hřišti jen jeden tým, aktivní hra v útočném pásmu, přesné založení útoků a přesná střelba vyústily nejprve ve vyrovnání a následně i ve vítěznou branku, kterou pečetila do prázdné branky „Cinka“ Slavíčková. Důležité tři body, které Wizardky nechávají ve hře o postup!

Sestava: Blažejová; Chmielová, Mašková, Vašková, Zderková; Slavíčková, Valentová, Kodrová; Hrabětová, Lachová, Husáková; Lipárová, Vaňušová, Dostálová

Do dalších zápasů musíme zlepšit úvody utkání, kdy kupíme zbytečně moc chyb a nejsme 100% koncentrovaní na utkání.

Karel Smutný