ZAČÍT HRÁT OD ZAČÁTKU. Pokyn, který nám dělá od začátku sezóny problémy a nejinak tomu bylo i na turnaji 27. února ve Staré Boleslavi, kam přijelo pouze pět týmů, pročež jsme hráli systémem ‚každý s každým‘.

Wizards – 101. Sportovní klub Praha 2:7

První dvě minuty a pět gólů v naší síti. Naše druhé představení v koši C jsme nezačali vůbec dobře. Chybělo nám soustředění, chuť hrát nebo obětovat pár kroků navíc. Následně jsme sice převzali otěže zápasu, ale neproměnili jsme bezpočet vyložených šancí (z osmi prázdných branek musíme nějakou trefit), zato soupeř trestal a závěr zápasu si pohlídal.

Wizards – Falcon (blue) 6:5

Do zápasu jsme sice vstoupili aktivně s větším pohybem, přesto naší hře dost chybělo (především zvednutá hlava a ochota si přihrát), časem se z ní vytratila i bojovnost a tak jsme se po slušné první půli (5:1) nechali v té druhé dost výrazně přehrát.

Wizards – Falcon (bílí) 19:0

Před zápasem jsme si vyjasnili, že dosavadní přístup k ničemu dobrému nevede a začali jsme hrát na větší ploše a s více přihrávkami. Výsledkem byla totální dominance, protože i když jsme míček ztratili, okamžitě jsme ho napadáním a návratem do obrany získali zpět. Soupeř naprosto nestíhal, skutečně však není potřeba mu to dávat najevo i jinak než předváděnou hrou (sami koneckonců víme, jak je nám „příjemné“, když jsme v opačné pozici).

Wizards – Kolín 11:2

S Kolínem jsme se doposud střetli jedinkrát a byla z toho bitva a vydřené vítězství o jedinou branku. Hráli jsme ale zodpovědně poučeni předchozími zápasy a byl z toho jeden z našich nejpovedenějších zápasů vůbec. Kombinovali jsme na celé ploše, hru jsme efektivně roztahovali do stran, pomáhali jsme si nahrávkami na obránce, což ústilo ve skutečně efektní florbalové akce. Soupeř skóroval pouze po dvou našich kličkách na brankovišti, jinak byla naše obranná hra velmi kvalitní, navíc podpořená výbornými zákroky Kryštofa Pecky.

Sestava: Pecka – Dvořák, Hamerník, Havelka, Leiš, Tichopád, Holý, Vyškovský

Robert Smutný