V sobotu 12.3 jeli ženy na druhý výjezd na Berounsko, tentokrát do haly SH Králův Dvůr a ani tentokrát se jim herně nedařilo.

W. – FbK Wildcats Praha 3:3

Do zápasu proti Wildcats jsme vstoupili daleko aktivněji, byli jsme rychlejší, důraznější. Úvodní aktivitu jsme dokázali přetavit ve dva góly, kdy se důrazem na brankovišti nejprve prosadila Husáková a o 11 vteřin později také Slavíčková. Bohužel těmito dvěma góly jsme absolutně přestali hrát. Hře chyběl nápad, myšlenka, lepší provedení, a tak nás soupeř pomalu začal trestat. Nejprve snížil na rozdíl jediné branky, pět minut do konce vyrovnal a o minutu později dal gól na 3:2. Nutno říct, že žádná z branek nepadla tak, že by nás soupeř přehrál. Vždy selhali jednotlivci, kteří byli buď pomalí, nedůrazní nebo si mysleli, že se to odehraje samo. Závěrečný tlak nám minutu do konce přinesl vyrovnání, když zaváhání v obraně soupeře využila Zderková. Na konci utkání jsme měli ještě slibné šance, ale bohužel se nám nepovedlo skórovat, a tak utkání skončilo remízou.

Branky: Husáková (Zderková), Slavíčková (Valentová); Zderková

W. – FBŠ SLAVIA Plzeň B 4:2

Do druhého zápasu jsme vstupovali plni odhodlání odčinit dopolední zaváhání. Bohužel laksnost v naší obraně dovolila soupeři jít do jednobrankového vedení. Naštěstí se nám brzo podařilo vyrovnat z přesilové hry a začátkem druhé třetiny se dvakrát v rozmezí 8 vteřin trefila Slavíčková s Valentovou, čímž jsme dostali trochu klidu na hokejky. Celkově nezáživné utkání, které moc hezkého florbalu nepřineslo, zpestřovalo jen duo sudích, kteří byli, jak je v této lize zvykem, tradičně špatní a byli tam spíše na obtíž oběma stranám. Konečný stav 4:2 nám přinesl důležité tři body do tabulky – ovšem hra také poznatek, že se aktuálně nenacházíme v nijak oslnivé formě.

Branky: Valentová (Hrabětová); Slavíčková (Zderková); Slavíčková (Valentová); Hrabětová (Zderková)

Sestava: Blažejová; Vašková – Doležalová; Mašková – Chmielová; Slavíčková – Valentová – Vaňušová; Lachová – Panchártková – Hrabětová; Štočková – Husáková – Zderková; Kodrová

Čtyři kola před koncem ligy se nacházíme v poměrně složité situaci. Z dvanácti možných bodů, musíme posbírat minimálně stejně bodů jako naši soupeři v boji za postupem. Další zápasy hrajeme 3.4 na výjezdu v Plzni. Držte palce!

Trenér: Karel Smutný