W. – Tatran Střešovice B-Girls 10:5

První zápas nás čekal již v devět hodin ráno, kupodivu nikdo nezaspal a všichni jsme se sešli včas. Od první minuty jsme na soupeře vlétli a aktivní hrou jsme se mu snažili zatápět. Bohužel naše střelecká potence je v letošní sezoně až neuvěřitelná a trefit branku je nepřekonatelný problém, takže jsme šli do vedení až v páté minutě, kdy jsme mezitím vyslali osm pokusů vedle! Tím jsme se trochu uklidnili a začali vytvářet hezké akce, které končili gólem. Jelikož soupeř hrál pouze v šesti lidech, bylo o osudu zápasu rozhodnuto už od stavu 3:0 pro nás, kdy jim došly síly. Pochvalu si zaslouží zejména druhá lajna ve složení Dolejšová – Panchártková – Lachová, která dokázala být až neobvykle produktivní a aktivní na balónku. Vrcholem byl hattrick Zuzu Panchártkové. Mírným zklamáním byl herní výpadek tradičních opor v první lajně, které dokázaly ve druhé třetině dostat ve třech střídáních tři góly, což by se jim opravdu stávat nemělo. Celkový výsledek 10:5 vypadá pro soupeře ještě dobře, vzhledem k tomu kolik šancí jsme měli.

W. – Děkanka SK Praha 4 10:1

Do druhého zápasu jsme nastoupili s chutí i tohoto soupeře porazit, což se projevilo na držení balonku v úvodních minutách. Bohužel naše proměňování šancí je opravdu mizivé, a tak jsme se dokázali prosadit opět až po pěti minutách hry. Tým z Děkanky nám nekladl moc velký odpor a dokázal se prosadit až po chybě naší brankářky, která se tím připravila o další nulu v sezoně. Celkový výsledek 10:1 je určitě povzbuzením do dalších zápasů. Za pochvalu stojí výkon všech – nejvíce pak obranných párů, které působily opravdu jako „kompaktní zeď“, nikoho za sebe nepouštěly a ještě konstruktivně rozehrávaly. Mírnou kaňkou na výletu do Plzně je zranění Dany Husákové, které přejeme brzké uzdravení.

Branky: Dolejšová (Panchártková), Hrabětová (Zderková), Zderková (Chmielová), Dolejšová (Panchártková), Kodrová (Slavíčková), Chmielová (Vašková), Valentová (Slavíčková), Lachová (Husáková), Hrabětová (Chmielová), Valentová (Kodrová)

Sestava: Blažejová, Vašková – Husáková, Chmielová – Zderková, Slavíčková – Valentová – Kodrová, Dolejšová – Panchártková – Lachová, Hrabětová – Dostálová – Fuerstainová, Doležalová

Poslední ligové zápasy hrajeme 23.4 v hale SH Zličín proti týmům Cirkusu a Athletics. Přijďte nás v posledních zápasech podpořit!

Karel Smutný