Po sérii nucených sestupů jsme se v posledním kole díky pořádání vrátili do koše B, v němž jsme strávili většinu sezony. Chtěli jsme navázat na pěkné ofenzivní výkony z minulého turnaje a důstojně se rozloučit se sezonou, byť nám situaci komplikovala absence hned tří opor defenzivních řad.

W. – 101. Sportovní klub Praha 8:7

Hned první utkání proti nám postavilo soupeře, s nímž jsme se střetli minule, kdy jsme sice tahali za delší provaz, ale dali jsme více tyček než gólů, pročež jsme v dramatickém utkání o gól prohráli. Tentokrát jsme měli o poznání více štěstí a trefovali jsme branku, a tak jsme v atraktivním ofenzivně laděném utkání dokázali i přes řadu chyb v obranné činnosti zvítězit.

W. – FBC Kanonýři Kladno 8:8

Ačkoli proti nám stál zdánlivě slabší soupeř, kupili jsme chyby vzadu, navíc nám odešla střelecká forma a prohrávali jsme o tři branky. To nás ale nezlomilo, naopak jsme se do utkání opřeli a v napínavém závěru jsme dvěma góly v poslední minutě dosáhli výsledku, který nás poslal do finále.

W. – Future 4:10

Do utkání jsme sice vstoupili aktivně a díky průniku Matyáše Horáka jsme se brzo ujali vedení, na soupeře jsme ale objektivně nestačili, a byť jsme některým brankám mohli zabránit, hráči Future si výhru zasloužili.

Se sezonou jsme se tedy rozloučili účastí ve finále druhého nejvyššího koše. Poučením pro příště pro nás musí být to, že pokud chceme uspět, musíme se soustředit na vlastní výkon a chyby hledat především u sebe. Jen tak je můžeme odstranit a zlepšit se 🙂

Robert Smutný