V sobotu 14.5 jsme po třítýdenní pauze vyrazili na první letní turnaj do Kralup nad Vltavou. V prvním zápase jsme se utkali s týmem FBC Texas. Hlavu jsme měli asi ještě na cestě, protože po malátném výkonu jsme prohráli jasně 0:5. Druhý zápas jsme sehráli s týmem FBC Plzeň, se kterým jsme se dvakrát utkali v letošní sezoně. Zlepšený výkon, přesné zakončení a dobrý výkon směrem do obrany nám přinesl první vítězství a to 6:0. Do třetího zápasu ve skupině jsme vstupovali s čistou hlavou, neboť už bylo jasné, že postupujeme z druhého místa. Soupeř z Roudnice nad Labem přijel s velmi mladým, ale bojovným týmem. My jsme ale zúročili zkušenosti a vyhráli 8:0.
V semifinále nás čekal tým Lovosic. Utkání bylo celkem jednostranně zaměřené, protože se celé odehrávalo před bránou soupeře. Bohužel nás opět dohnal stín letošní sezony – impotence v zakončení, a tak jsme dvacet minut dělali všechno možné, jen jsme nedávali branky. Za stavu 0:0 se šlo na nájezdy – tedy dovednostní soutěž, která nám také moc nejde. Jeden proměněný nájezd ze šesti je opravdu málo, a jelikož soupeř proměnil o jeden nájezd víc, postupoval on. Pro tým Lovosic asi velké překvapení, když za 20 minut nepřešel svou polovinu s balónkem na hokejce.
Na závěr turnaje jsme se o bronzové medaile utkali s mladými puškami z FBA Mladá Boleslav. Utkání bylo plné osobních soubojů, nepřesností a celkově nehezkého florbalu. Jako první se podařilo vstřelit gól Mladé Boleslavi, u nás pokračovala střelecká nemohoucnost. Po 37 minutách bez vstřelené branky jsme se konečně prosadili, to nás trochu uklidnilo a zvýšili jsme aktivitu, kterou korunovala sváteční střelkyně Lucie Štočková gólovou střelou zpoza brány do zad gólmanky. Tento gól se ukázal jako bronzový, a tak jsme brali třetí místo.

Za zmínku stojí také jedno individuální ocenění, které získala Barbora Chmielová za nejrychlejší střelu na celém turnaji – 102 Km/h.

Sestava: Blažejová; Doležalová – Chmielová; Dostálová – Kodrová; Slavíčková – Valentová – Štočková; Hrabětová Panchártková – Hanousková;

Děkujeme pořadateli a soupeřům za skvělý turnaj, za rok se snad opět uvidíme!

Trenér: Karel Smutný