Mladší žáci – BU13

Na turnaj do Brna odjelo 10 hráčů do pole namíchaných z našeho A i B týmu. V bráně jsme měli Kryštofa z elévů, který patřil k nejmladším hráčům nastupujícím v kategorii mladších žáků na turnaji.

Kryštof v bráně to měl proti starším klukům velmi těžké, všechno bylo rychlejší než je zvyklý a navíc se hrálo kromě jednoho zápasu bez snižovačů branek, které má jako elév v brance obvykle dva. Přesto Kryštof rozhodně nezklamal, v každém zápase předvedl pár výborných zákroků, a i když dostal i pár lacinějších gólů, turnaj po boku starších spoluhráčů byl pro něj velkou zkušeností, ze které může těžit do budoucna.

Hra v poli byla hlavně o bojovnosti, protože nám chybělo z různých důvodů několik opor, kteří obvykle tým táhnou. Celkově jsme na turnaji sehráli 5 zápasů, některé z nich byly povedenější a některé méně. Ověřili jsme si, že když se bojuje, dá se hrát pěkný zápas s každým v jakékoliv sestavě, ale když se nechce a bojovnost chybí, potom se na to špatně kouká. Celkově musíme kluky pochválit hlavně za zápasy s Vajdou (4:2), Otrokovicemi (2:9), které na turnaji obsadily nakonec třetí místo, a Falconem (3:5), které byly opravdu odmakané a koukatelné. Naopak se nepovedly hlavně první poloviny zápasů s Uničovem (1:10) a s Trenčínem (1:3), kdy v zápasech chyběla koncentrace a chuť do hry.

Turnaj nám ukázal na čem musíme zapracovat, což jsme si s klukama řekli a pokud k tomu budou mít všichni ten správný přístup, určitě se to bude dále zlepšovat. Kluci si z turnaje odvezli určitě cenné zkušenosti a mohli jsme si zahrát se soupeři, které normálně v průběhu sezony nepotkáme.

Po vypadnutí jsme sobotu věnovali povzbuzování našich starších kategorií. Celkově věříme, že si všichni turnaj i se závěrečným lasergame užili a těšíme se na dalších akcích. 🙂

Sestava: Pecka – Pucherna, Kocar, Tesarik, Rygl – Peroutek, Korbel, Tuma, Fomenko, Kyncl, Kronovetr

Honza a Vítek

Starší žáci – BU15

Wizards – TJ Znojmo 5:3

Na první zápas jsme jeli rovnou z nádraží kvůli časové tísni, a tak nás kromě náročného soupeře čekal také náročný krpál na VUT se všemi taškami. Ten jsme ovšem hravě zdolali a mohli jsme se začít soustředit na zápas. První vysoká výhra Znojma ve skupině v nás vyvolala respekt, a tak nám od začátku perfektně a soustředěně fungovala obranná fáze. Soupeř se nebyl schopen dostat přes výborně zahuštěný střed a za půlkou byl okamžitě dostoupen a nepuštěn ke střele. Po prvních brankách přišlo uklidnění také v útočné fázi, odešla nervozita a dokázali jsme si výborně přihrát, podržet balónek plus přesně zakončit. Díky tomu všemu byl vybudován dostatečný náskok, který jsme až na poslední minutu zodpovědným bráněním udrželi.

Wizards – Bystron Group Ostrava 0:5

Zde jsme očekávali ještě těžšího soupeře, než v prvním zápase, a to se za nedlouho potvrdilo. Začátek byl z naší strany ale výborný. Rychlý přístup k hráčům nás dovedl dokonce i k několika šancím, které zůstali bohužel nevyužity a soupeř začal trestat naše chyby. Proti rychlostně lepšímu a důraznějšímu soupeři postupně ubývaly síly. Ten toho dokázal využít několika individuálními akcemi kolem mantinelu a nedal nám moc příležitostí něco se zápasem udělat.

Wizards – Spartak Přerov 4:1

Soupeř uhrál v prvním zápase remízu se silnou Ostravou, což nám opět pomohlo k lepšímu a soustředěnějšímu výkonu. Začátek byl z naší strany hodně nervózní, hlavně v zakončení. Postupem času ale přišly velmi důležité góly, dobře zahraná přesilovka a navíc velmi dobrý výkon Matěje v brance. Po vybudování náskoku jsme dobře pokryli individuality, které měl soupeř v týmu,což bylo pro zbytek zápasu nejdůležitější. Díky této výhře jsme téměř jistě věděli, že půjdeme do play off z druhého místa.

Wizards – Sokol Syrovice 9:0

Papírově nejjednodušší soupeř ze skupiny nám dělal na začátku zápasu velké problémy, což vneslo do naši hry nejistotu. Když ale dokázal Matěj pochytat první šance soupeře, po čemž jsme následně dali první branku, tak přišlo velké uklidnění. Hra dostala řád a soupeře jsme pouštěli k balónku co nejméně. Ten bez něj nevydržel běhat moc dlouho, došly mu síly a odhodlání, díky čemuž kluci přidávali gól za gólem. Zápas se nedohrával ve vysokém tempu, což nám po náročném dni určitě prospělo. Výhrou jsme potrvdili konečné druhé místo.

W – TJ Znojmo 5:4

Je potřeba říct, že se na nás soupeř po prvním vzájemném zápase velmi dobře připravil. Dělalo nám velké problémy zachytit jejich secvičenou rozehrávku a zastavovat balónek na půlce jako v prvním zápase. I přes to šancí nebylo málo, jenomže nám jich hodně pochytal brankář Znojma, a hodně jsme nebyli schopni stlačit do branky. Soupeř byl v průběhu zápasu o hodně produktivnější a své šance dokázal využívat, což vedlo ke stavu 2:4. Na závěrečné tři minuty jsme ještě zvýšili tlak do brány a především jsme začali bránu trefovat. Velká bojovnost před brankou a přesnost střelby nás dovedli k třem brankám během dvou minut, což znamenalo velký obrat v náš prospěch. Pochvala za neskutečnou bojovnost a vůli zápas otočit.

W – Hradečtí Lvi 1:9

Moc dobře jsme věděli, že většina našich sil zůstala v zápase se Znojmem. Taktika tedy byla jasná. Co nejméně prostupná obrana a účinné protiútoky. Obrana se prvních 10 minut dařila výborně, s protiútoky to bylo horší. Bohužel hned první nezahuštění středu soupeř využil. Chybv naší obraně postupem času přibývalo, což dospělo až ke stavu 0:3, kdy jsme museli hru otevřít. Na to se soupeřem běhat už ale chyběly síly a soupeř nás dokázal jednoduše přehrát a dostával se do velkého množství zakončení. Snížit jsme sice dokázali, ale netrvalo dlouho a soupeř svůj náskok navýšil a navyšoval ho až do konce.

Díky všem zúčastněním za skvělý turnaj. Skvělý jak výkony na hřišti, tak partou kterou v týmu máme a měli jsme po celou tuto sezónu. Děkujeme také rodičům, kteří nám přijeli do Brna fandit.

Sestava: Cinibulk – Židův, Kaliberka, Kubita – Bouda, Maxa, Šorf – Štutzbart, Urban, Kopec, Horníček

Adam

W. – TJ Znojmo BU15
W.- FBC ČPP Bystroň Group Ostrava BU17

Foto: vlastní, © Hummel Open Game