W – Technology florbal MB Blue 1:1

První zápas a hned velmi těžká překážka a suveréně nejlepší tým tohoto koše. Základem velmi dobrého výsledku byla pevná obrana a dobře chytající Hynek. Soupeř nás ve všech směrech přehrával, nám se však podařilo využít velké šance, kterou nám soupeř nabídl a Matěj Jedlička nás dostal do vedení, které jsme velmi dobře bránili téměř do konce zápasu. Boleslav si i přes náš dobrý výkon v obraně vypracovala mnoho šancí a bohužel i jednu tři minuty před koncem využila. Soupeř si samozřejmě v tomto zápase šel pro vítězství a hrál velmi otevřeně, což jsme v závěru mohli potrestat, ale ani jedno z našich dvou zakončení z protiútoků se neujalo. Velká pochvala za bojovnost všem. Na první společný zápas, a první zápas v životě některých kluků, velmi dobrý výkon.

W – Sparta Praha D 2:6

Dle mého názoru hratelnější soupeř, než v prvním zápase. Na našem výkonu se ale podepsala únava z prvního zápasu, kde někteří nechali všechno, a to i ti, kteří nejsou na zápasové zatížení zvyklí vůbec. Soupeř trestal náš špatný přístup k hráčům a i přes naše vedení si v krátké době vypracoval dostatečný náskok, aby si zápas pohlídal. Sparta dohrávala zápas na balónku a na napadání v počtu 8+1 chyběly síly. Tato prohra nás vyřadila z boje o postup.

W – Tatran Střešovice OpenCamps 8:5

Na tento zápas došlo ke změně, která se později ukázala jako rozhodující. Prospěla nám delší pauza mezi zápasy a do brány se místo Hynka postavil Karel (Dominik). Od začátku zápasu to byla velká přestřelka a týmy se střídali ve vedení. O poločase jsme si však ujasnili co chceme hrát, čímž se zlepšila naše obrana a Hynkův brankostroj se nezastavil až do šestého gólu. Zasloužené vítězství.

W – FBK Olymp Praha Apollon 4:0

Zápas, kde jak nám, tak soupeři chyběly síly. První půle byla hodně unavená a nekoukatelná, bez pohybu. Opět nám pomohl poločas, kde jsme si řekli, jak soupeře jednoduše přehrát. Pár pohledných akcí vyústilo v proměněné šance a nakonec klidné vítězství.

Sestava: Horníček, J. Jedlička, Pucherna, Fomenko, Kopec, Špička, Uhlíř, Peroutek, M. Jedlička

Turnaj hodnotím kladně. Mladším žákům mohou tyto turnaje hodně dát, stejně tak klukům, kteří jsou u nás noví a potřebují si zvyknout na zápasové tempo. Výsledky i vzhledem k počtu a náročnosti soupeřů velmi dobré. Díky všem za účast.

 

Adam Čechovič