Wizards DDM Praha 10 – FATPIPE FLORBAL Chodov B 2:4

Z počátku jsme netušili s čím jít do této sezóny. Jak na tom budou soupeři, jak na tom budeme my. První zápas byl proti v minulém roce suverénnímu Chodovu. Začali jsme na 3 lajny a začátek se nám vydařil. Byli jsme lepší a měli více šancí. Povedlo se nám i vstřelit gól. Bohužel poté jsme si nějak navykli na soupeřovo pomalejší tempo, které jim vyhovuje pro jejich kombinační hru. Tomu se do příště musíme vyvarovat a stálo nás to zápas. Soupeř dvakrát udeřil, ale kluci dokázali ještě zareagovat a po stáhnutí na dvě lajny vyrovnat. Chodov stále pohledně kombinoval a my pořád ne a ne přepnou na vyšší rychlost. To také znamenalo třetí gól v naší síti. Poté jsme konečně začali hrát více fyzicky a tlačit se do brány. Spousta šancí před bránou kdy stačilo doklepnout, nám utekla, ale nakonec se nám podařilo vyrovnat. Bohužel rozhodčí pro sekání gól neuznal a kluci museli bojovat dále. Při hře vabank nám nakonec v poslední minutě utekl hráč a svůj únik proměnil. Škoda tohoto zápasu, který jsme byli schopní vyhrát.

Branky: Bouda (2+0), Lisa (0+1)

Wizards DDM Praha 10 – Kanonýři Kladno B 10:3

Druhý zápas se klukům podařil lépe, i když soupeř byl na podobné úrovni jako předchozí Chodov. Rozdíl byl v nasazení a proměňování šancí. Po třetinách 3:0; 4:2 a 3:1 z toho byl poměrně pohodový zápas. Prvních gólů ve Wizards se dočkal i nováček v našem dresu Šimon Rogner.

Branky: Štutzbart (3+0), Rogner (2+1), Šorf (1+2), Král (2+0), Kopec (1+1), Bouda (1+0), Lisa (0+1), Maxa (0+1), Běhal (0+1), Židův (0+1)

Do dalších zápasů zlepšíme plné nasazení do každého zápasu a po celou dobu zápasu. Více klidu při zakončení a rozehrávce. Pokud se to povede, můžeme zlobit a i mnohem více každého soupeře v lize.

Další zápasy 9.10. 2016 na Kladně proti Athletics a Spartě B

Martin Lazárek