W. – Kanonýři Kladno 5:3

První zápasy v sezóně pro juniory. Bohužel jsme nemohli nastoupit v plné sestavě, kdy nám chyběli David, Robin a Bart (+ Jonáš J. kterého zdravíme). Přesto kluci předvedli výborné výkony v prvním zápase hlavně co se týče hry dozadu. Soupeř i přes to, že byl převážně na míčku on, nedokázal vytvářet více větších šancí. Pár se jich, ale urodilo a to až v 12 minutě 1. třetiny (0:1). Naše odpověď na vstřelený gól soupeře byl bleskurychlý a za 14 vteřin bylo srovnáno. Kladno začalo být nervózní a začalo hrát tvrdě do těla. Občas i za hranici pravidel což se ukázalo jako rozhodující. V přesilovce se našim klukům dařilo a díky tomu jsme v 27. minutě po využití 3 přesilovek vedli již 4:1. Těsně před koncem třetiny se Kladnu povedlo snížit a tak nás čekala těžká práce ve třetí třetině. I díky skvělému výkonu Vítka v bráně jsme i přes tlak soupeře povolili pouze jednou skórovat a sami jsme do prázdné brány dokončili výsledek na 5:3. Všechny chválím za bojovnost a nasazení. Na hřišti jste makali a odrazilo se to i na výsledku.

Váňa (2 + 1); Voldřich (2 + 0); Štutzbart (0 + 2); Bouda (1 + 0); Daniel Šulc (0 + 1)

W. – FBC Foxconn Kutná Hora 4:4

Druhý zápas jsme začali hrozně. Na všech hráčích bylo vidět, jako kdyby čekali, že se to odehraje samo. Rozehrávka se nedařila vůbec, přihrávky létali špatně, pokud vůbec. Časté chyby, ztráty a to vše nás stálo lepší výsledek. Soupeř nám hned na začátku odskočil o dva góly. Až ve druhé třetině přišlo lehké zlepšení a dokonce obrat na 3:2. Bohužel vedení jsme neudrželi a soupeře nechali srovnat. Naštěstí přišla znovu rychlá odpověď a zase jsme vedli a začínali jsme být stále víc nebezpeční. Škoda neproměňování šancí z brejků mohlo být vše jinak. Soupeř dokázal znovu srovnat a pak jsme zahodili 3 tutovky a zápas skončil remízou. Je to škoda, byl to rozhodně lehčí soupeř než Kladno.

Štutzbart (2 + 0); Lach (1 + 1); Váňa (1 + 0); Bouda (0 + 1)

Doufám, že na dalších zápasech se sejdeme už v plném složení, protože nás čeká tým Bučisu a Orky. Zápasy jsou 15. 10. 2016 na Kladně.

Martin Lazárek