Wizards DDM Praha 10 – Athletics Praha 6:4

Tentokrát jsme vyrazili na zápasy hezky společně loudavým vláčkem z Masarykova nádraží. Nálada po cestě byla dobrá, i když nám chyběli dva hráči. Jeden musel jet autem druhý (Alex) zapomněl vstát. Nakonec jsme se všichni šťastně sešli u haly a začali se připravovat na první zápas. Na soupeři byla vidět výborná fyzická připravenost a rychlá křídla a beci nám dělali problémy. Na začátku jsme ale na hřišti vládli my. Pavel vybojoval u mantinelu míček a šibenicí otevřel skóre. Druhý gól jsme přidali v přesilové hře. Pak jsme, ale usnuli na vavřínech a nechali vybíhat soupeře od mantinelu do středu a ten začal trestat. Soupeř do 7. Minuty vyrovnal na 2:2. Dokonce třetiny se nám povedla ještě jedna akce a nakonec jsme první třetinu vyhráli 3:2. Bohužel druhá třetina byla z naší strany velmi slabá. Soupeř nám i přes upozornění pořád probíhal na střed a naši hráči nebyli schopní je zastavit a blokovat jim výběhy. To také zapříčilo otočení zápasu na 3:4. Ve třetí třetině jsme udělali pár změn v sestavě a řekli si, že musíme zlepšit bránění u mantinelu a nepustit soupeře na střed i za cenu malinkého faulu. To se začalo dařit a dokonce bez faulů. Díky tomu jsme odebírali míče a chodili do protiútoků. Athletics jsme ve třetí třetině přehrávali a to se projevilo i na skóre postupně jsme otočili a v závěru potvrdili výhru 6:4.

Štutzbart (3+1); Bouda (1+2); Lisa (1+1); Maxa (1+0); Šorf (0+1)

Wizards DDM Praha 10 – ACEMA Sparta Praha B 3:4

Pro nás prestižní zápas se zatím suveréní Spartou. Utkání začalo opatrně na obou stranách. Ani jedna obrana nepouštěla soupeře do nějakých větších šancí. Až Bíba po 4 minutách pořádně vylekal Sparťany dělovkou do helmy ze vzduchu. Nakonec se ale z gólu radoval soupeř, kdy střelou ze středu hřiště mířil přesně. Kluci se ale z gólu oklepali a začali tlačit soupeře. Pramenili z toho góly nejprve Pavel střelou a poté Šimon po důrazu před bránou. Ve druhé třetině se pokračovalo v zápase bez větších šancí, ale oba týmy i z toho minima dokázali skórovat. První gól padl do naší sítě po vlastním smolném gólu Ondry, ale vedení nám vrátil Tomáš Branžovský. Třetí třetina začala pro nás vyrovnáním a poté dlouhou pauzou kvůli zhasnutí celé haly a čekání zda se zase rozsvítí. Po 10 minutách čekání se opět začalo hrát. Bohužel smůla Ondru provázela dále a 3 minuty před koncem přišla další nešťastná branka, u které Ondra byl. Našim kluků se pak již nepovedlo dát i přes možnosti gól a odcházeli jsme se smolnou prohrou i přes hezký výkon.

Štutzbart (1+0); Rogner (1+0); Branžovský (1+0); Vyšata (0+1); Lisa (0+1); Židův (0+1)

Po 4 zápasech máme 6 bodů, rozhodně jsme mohli mít i více, ale to se nedá nic dělat a musíme makat dál. Můžeme hrát s každým soupeřem v naší lize vyrovnaně a v klidu ho porazit. Chce to akorát soustředění na situace na naší půlce a lépe řešit přečíslení a zakončování našich šancí. Další zápasy nás čekají 23. 10. v Mladé Boleslavi proti Orce a Bohemce.

Martin Lazárek