Wizards – Sokol Královské Vinohrady

V prvním zápase jsme narazili na již známého soupeře, se kterým jsme se utkávali už v loňském roce. Do zápasu jsme vstoupili aktivně a výsledkem byl rychlý gól, který vstřelila Terka Misařová, již po 24 sekundách hry. Soupeřky z Vinohrad však potřebovaly jen minutu, aby srovnaly na 1:1. To však byl poslední gól, který jsme v tomto zápase dostali, hlavně díky zodpovědnému výkonu v obraně a dobrému výkonu Terky Macounové v brance. Stav 1:1 vydržel jen pouhých 20 sekund, jelikož Terka přidala svůj druhý gól v zápase. Na 3:1 zvyšovala Radka Grunwaldová. Byli jsme aktivní a míček soupeřkám půjčovali jen zřídka, a i díky této aktivitě byl stav po první půli 8:1. Ve druhé půli jsme navázali na výkon z první poloviny. Soupeřky jsme do šancí moc  nepouštěli a naopak my jsme byli ti, kdo přidával góly. Konečný výsledek 13:1 byl výborným začátkem nové sezóny.

Branky: Misařová (Křížová); Misařová; Grunwaldová (T. Vlková); Novotná (Misařová); Křížová (Grunwaldová); Misařová (Křížová); Misařová (Novotná); T. Vlková; Novotná (Misařová); T. Vlková (A. Vlková); A. Vlková (T. Vlková); Novotná (Křížová); Křížová (Novotná)

Wizards – ELITE PRAHA

Ve druhém utkání nás čekal tým ELITE PRAHA. Stejně jako v prvním zápase jsem šli do rychlého vedení tentokrát díky gólu Denisy Křížové. Za další minutu přidala gól Viki Novotná, která stihla dát do poloviny utkání ještě další 3 góly. Poslední gól v první polovině dala kapitánka Aneta Vlková, která zvyšovala už na 6:0. Ve druhé půli to byla hra nahoru dolů, kdy jsme se zbytečně zapomínali vepředu, a tak jsme dostávali někdy až moc zbytečné góly. I díky dostatečnému náskoku z první poloviny se nám zápas podařilo vyhrát výsledkem 10:4. Postupovali jsme z prvního místa naší skupiny. V zápase o celkové první místo na nás čekal tým Tatran Střešovice.

Branky: Křížová (Novotná); Novotná (Křížová); Novotná (Křížová); Novotná (Misařová); Novotná; A. Vlková; Novotná; A. Vlková (T. Vlková); T. Vlková (A. Vlková); Novotná (A. Vlková)

Wizards – Tatran Střešovice

V posledním nedělním zápase na nás čekal tým Tatran Střešovice, který v loňském roce suverénně vyhrál soutěž starších žákyň.  Do zápasu jsme vstoupili aktivně a výsledkem toho bylo vedení 1:0.  Dlouho se nám dařilo dobře bránit hráčky Tatranu a nepouštět je do nebezpečných šancí. Srovnání přišlo v čase 7:43, to však netrvalo dlouho,  jelikož v čase 8:28 strhla vedení na naši stranu Terka Misařová. Tatran se nevzdal a díky dvěma trefám vyhrál první půli 3:2.  Do druhé půli vstoupily oba týmy opatrně.  V čase 2:59 přišlo zasloužené srovnání, kdy se prosadila Aneta Vlková střelou od půlky přesně do levého horního rohu tatranské branky.  Bohužel po našich individuálních chybách se Tatranu podařilo odskočit na rozdíl 4 branek. Půl minuty před koncem vstřelila poslední branku zápasu Viki Novotná a snížila tak na konečný stav 4:7.

Branky: T. Vlková (A. Vlková); Misařová; A. Vlková (T. Vlková); Novotná (Misařová)

 

I přes prohru v posledním zápase bych hodnotil všechny 3 zápasy kladně. V prvních dvou zápasech jsme byli vždy tím lepším týmem. Poslední zápas nám ukázal, že i s Tatranem se dá hrát vyrovnaný zápas, jen se nesmíte bát a musíte se vyvarovat zbytečných chyb v obraně. Doufám, že v dalších zápasech navážeme na předvedené výkony a podaří se nám třeba i Tatran porazit.

 

Trenér: Jindřich Zoth