Wizards DDM Praha 10 – FBK Vosy Praha 9:2

Zápas v Kralupech začínal v 14:00 jako zápas Mužského Áčka, tudíž jsem nemohl být přítomen na lavičce. Tím chci poděkovat Standovi Jircovi a Ondrovi Běhalovi, že mě na lavičce nahradili. Přes důrazná upozornění, které jsem dával klukům na tréninku i zprávou před zápasem, aby soupeře nepodcenili, se tak stalo. A v 5. minutě již prohrávali 0:2. Nakonec se, ale rozstříleli oba naši Jonášové a do konce první třetiny otočili stav na 4:2. Kluci soupeři dále již nedovolili zápas zdramatizovat a Jonášové dokončili svoje hattricky. Na konci zápasu svítilo na tabuli skóre 9:2.

Branky: Jirec (3+1); Vybíral (3+0); Knorr (1+2); Štutzbart (1+2); Běhal B. (1+1); Povolný (0+1)

Wizards DDM Praha 10 – FBC Start 98 Kunratice 3:3

Na druhý zápas sem již z Prahy dorazil a čekal nás soupeř, který se v tabulce pohybuje na stejných místech jako my. Zápas jsme začali výborně a po 4 minutách jsme vedli 2:0 díky gólům kapitána Bárta a Jonáše Jirce. Bohužel i přes jasnou naší převahu jsme se nemohli prosadit. Je možné, že za to mohl i velmi klouzavý povrch, ale spíš je to nesoustředěním v zakončení. Start začal hrát velmi jednoduše a začal střílet z dálky. To se jim vyplatilo a dokázali vyrovnat na začátku 2. třetiny. Minutu po vyrovnání nám Jonáš vystřelil vedení, ale od té doby byla brána Startu zakletá. Startu se znovu podařilo po střele z dálky vyrovnat a pak začal náš obrovský tlak. Bohužel naše střely zastavovaly tyčky a brankář soupeře. Když už se nám podařilo dát gól tak jej rozhodčí neuznal. V poslední minutě tlak ještě více zesílil, ale 2 netrefené prázdné brány a 3 tyčky znamenaly remízu 3:3.

Branky: Jirec (2+0); Běhal B. (1+1); Šulc (0+1)

I přes bojovnost a nasazení jsme všichni cítili zklamání z výsledku, protože jsme rozhodně byli lepším týmem. Ale přes vánoce vyléčíme šrámy, odpočineme a pustíme se do druhé části sezóny. Další zápasy nás čekají proti Tatranu B a SKV 17.1. 2016.

Trenér: Martin Lazárek