W – FBC Panthers 3:12

Panthers zatím, pokud nebereme rezervu Chodova, vedou tabulku jen s jednou prohrou právě s Chodovem. Šikovní a velcí hráči Pantherů byli tedy pro nás oříšek. Ale první třetinu jsme zvládali hrát velmi vyrovnaně a občas jsme dokonce byli i lepší. Díky Robinovi jsme šli do vedení, ale během půl minuty Panthers vyrovnali střelou do šibenice. Za další dvě minuty už šel soupeř do vedení, ale Robin, který doklepl Davidovu střelu, rychle dorovnal. Bohužel třetinu jsme nakonec prohráli 2:3, když jsme na středu neuhlídali jednoho hráče a ten pohodově zakončil. Bohužel to nebylo nic oproti vstupu do 2. třetiny. Bez bojovnosti, soustředění a ochoty hrát na 100% to nejde a během 9ti minut bylo skóre najednou 2:8. Zápas se od té doby v podstatě dohrával a soupeř si dělal, co chtěl. Bohužel vůbec jsme nepomohli Viktorovy, který dělal, co mohl. Potom 5 minut před koncem naprostý zkrat Jonáše Jirce, který se nechal vyloučit na 5 minut za oplácení! Naprostá zbytečnost, která se k takovému hráči nehodí! Doufám, že to bylo naposledy!

Branky: R. Běhal (2+0), Jirec (1+0), B. Běhal (0+1), Knorr (0+1), Lisa (0+1)

W – FBC Kanonýři Kladno B 11:5

Druhý zápas začal pro nás příznivě. Hezká hra nikam jsme nespěchali a v 9. minutě vedeme 3:0. Poté nám stoupli nosíky nahoru a mysleli jsme si, že všechno bude jednoduché. Ztráta soustředění (opět!) a rázem během 10ti vteřin 3:2. Po důrazné domluvě kluci zase začali hrát a po gólu na 4:2 jsme postavili 3 lajny, aby hráli úplně všichni. Poté bylo vidět, že jsme na hřišti lepší a i když občas jsme zbytečně tahali míček místo přihrávek a neměli klidné ruce v zakončení, tak výsledek narůstal a po 2. třetině to bylo 7:3. Musím velmi pochválit Tondu Vyšatu, který byl poprvé na Dorostencích a je ročník 02, takže pro něj to nebylo nic lehkého. Ale Tonda v obou zápasech neudělal snad ani jednu nějakou větší chybu, naopak byl hráčem, který vše odehrával na 100%. Poté se také dočkal svého prvního gólu za Dorost, kdy zvyšoval na 10:3 po krásné akci s Jonášem, takže gratulujeme. A také děkuji Viktorovy, který odchytal zápasy slušně.

Branky: R. Běhal (2+1), Jirec (2+2), Štutzbart (1+1), Lisa (1+3), Maxa (1+0), Bouda (2+1), Povolný (1+0), Vyšata (1+0), B. Běhal (0+2)

Bohužel v tabulce jsme teď trochu ztratili na Kobylisy a na druhé postupové místo, ale čeká nás ještě 10 zápasů, takže nic rozhodnuté ještě není a my jedeme dál 😉 Další zápasy nás čekají 20.2. na Kladně.

Trenér: Martin Lazárek