W – FBC Kanonýři Kladno 4:5

Tým, který jsme dobře znali z předchozích střetnutí nás od prvních minut přehrával a my jsme v obranné fázi naprosto propadli, čehož soupeř jednoduše využil a dostal se do tříbrankového náskoku. Částečně nás to probudilo a v druhé půli jsme začali hrát solidně dopředu. Dotáhli jsme se dokonce na rozdíl jednoho gólu, ale zřejmě jsme si nevzali dostatečné ponaučení z poločasu prvního a opět nás srazila chyba v obraně. Zbytečná ztráta se soupeřem oslabeným o nejlepšího hráče.

W – Black Angels 2:2

Soupeř hrající nějakou dobu v áčkovém koši na nás vletěl a dokázal se rychle dostat do dvoubrankového náskoku. Myslím, že jsme pak začli předvádět florbal, který odpovídá našim možnostem a Black Angels jsme pěknou kombinační hrou přehrávali. Za dobrý výkon jsme se dočkali odměny v podobě vyrovnání. Následoval pohledný florbal od obou týmů s velkým množstvím šancí a také skvělých zákroků obou brankářů. Skóre už se neměnilo, a tak jsme mohli jen litovat špatného výkonu v prvním zápase, protože BA později rozdrtili Kladno 5:0.

W – FBC Start98 Kunratice 0:3

Zápas s vyrovnaným soupeřem, který měl ale na rozdíl od nás chuť hrát florbal. Neplnění pokynů, hra naprosto bez pohybu, žádné přihrávky, to vše nás během tohoto zápasu provázelo a také nás úplně vyřadilo ze hry. Soupeř našeho výkonu rychle využil a pak už jen s přehledem zápas dohrál.

Vzhledem k výkonům v prvním a třetím zápase nejspíše zasloužený sestup. Je škoda, že nedokážeme hrát více zápasů na podobné úrovni jako proti BA a náš přístup se mění podle toho, jak obtížný soupeř proti nám stojí.

Adam Čechovič