Nedělní zápasy nám přinesly dva rozdílné výkony. Nejprve výborný výkon proti Elite a následně odevzdaný výkon proti Plzni.

W. – ELITE PRAHA B 5:1

V prvním utkání nás čekal pořádající tým Elite. Do utkání jsme vstoupili velmi aktivně vědomi si důležitosti utkání, bohužel naše aktivita nám gól nepřinesla a do vedení šel soupeř. Nesložili jsme zbraně a v deváté minutě svou typickou střelou z půlky hřiště vyrovnala Bára Chmielová. Vstřelený gól nás uklidnil a mohli jsme se v klidu soustředit na obranné činnosti a herní systém, který se nám až neobvykle dobře dařilo dodržovat. V desáté minutě po hezké kombinaci celé pětky zvýšila na 2:1 šikovnou tečí Terka Hanousková. Od druhé třetiny bylo utkání zcela v naší režii, soupeř útočil do naší dobře zformované obrany a nám se dařilo balonky odebírat. Do konce utkání se ještě trefila ostrostřelkyně Míša Lachová a také Mája Hrabětová s Aďou Valentovou, soupeř branku nevstřelil, a tak utkání skončilo 5:1 v náš prospěch.

Branky: Chmielová (Valentová); Hanousková (Hrabětová); Lachová (Panchártková); Hrabětová (Chmielová); Valentová (Slavíčková)


W. – FBC Plzeň 4:4

Do druhého utkání jsme nastoupili proti týmu z FBC Plzeň. Tým, který se nacházel na opačném pólu tabulky, nás od začátku utkání trápil velmi defenzivní hrou, kdy polovina hřiště byla vrchol, kam se jeho hráčky odvážily. Nám se utkání bohužel vůbec nepovedlo, to co se dařilo v prvním utkání, nám nyní vůbec nefungovalo, na hřišti jsme se hledali, nebyli jsme schopni přesně zakončit a projevilo se i nachlazení některých hráček, které byly úplně mimo. Pro diváka nezáživné utkání gólově načaly hráčky z Plzně, kdy si střelu smolně tečovala Áďa Mašková přímo do brány. Ve druhé třetině se nám povedlo utkání otočit díky brankám Valentové a opět výborně hrající Chmielové. Těsný náskok nám vydržel do desáté minuty třetí třetiny, kdy se začaly dít věci, které jsem v ženském florbale snad ještě nezažil. V čase 11:10 Plzeň po naší laxní obraně vyrovnala, ovšem za 22 vteřin nám vrátila vedení Chmielová. Za dalších 40 vteřin opět hráčky Plzně vyrovnaly, kdy jsme nebyli schopni balonek dostat pryč z našeho obranného rohu. Aby tomu nebyl konec, za dalších 40 vteřin jsme opět vstřelili branku, tentokrát to byla Dolejšová a jeden by řekl, že se poučíme a utkání dovedeme do vítězného konce. Bohužel tomu tak nebylo a po minutě jsme obdrželi vyrovnávací gól na 4:4 v situaci, kdy byly všechny hráčky asi už hlavou ve sprše. V závěru se nám gól vstřelit nepodařilo, a tak utkání skončilo remízou.

Branky: Valentová (Slavíčková); Chmielová (Husáková); Chmielová (Mašková); Dolejšová (Panchártková)

Celkově zápasy hodnotím kladně, a pokud se poučíme, věřím, že v příštích zápasech budeme ještě lepší. Mám radost, že konečně začaly branky dávat i ostatní hráčky než členky první lajny. Pochvalu si zaslouží celý tým, ale nejvíce mě zaujaly výkony Ádi Maškové (zimní posila) a vysoký standard si udržela tradičně Bára Chmielová. Další zápasy hrajeme 21.2 v Unihoc aréně s Bohemkou a Startem. Přijděte nás podpořit!

Sestava: Blažejová, Doležalová – Dostálová; Chmielová – Mašková; Slavíčková – Valentová – Vaňušová; Dolejšová – Panchártková – Lachová; Hrabětová – Husáková – Hanousková

P.s Děkujeme Lazimu za fotky!

Karel Smutný