W. – Florbalová akademie MB 4:12 (3:4; 0:4; 1:4)

Příprava na první zápas nebyla ideální. Nervozita, nesoustředěnost a nezkušenost s utkáním takové úrovně nás bohužel stála 100% koncentraci na zápas a začátek utkání. Naštěstí díky chybě Boleslavské hráčky, která zahrála hlavou, jsme dostali výhodu přesilové hry. Po dobře sehrané početní výhodě, kdy jsme soupeřky skoro celé dvě minuty drželi v zámku před jejich brankou, dostala míček Bára Chmielová, která střílela do prázdné brány, vstřelila tak naší premiérovou branku v 1. lize a odstartovala přestřelku, která skončila 4:3 po první třetině pro FBA.

Do druhé třetiny jsme vstoupili podstatně lépe, aktivní hrou jsme dostávali soupeře pod tlak, vytvářeli si šance, které jsme bohužel nedokázali proměnit – buď kvůli laksnímu zakončení, nepřesnosti nebo díky výborně chytající brankářce Karli. Boleslav se probrala až v jedenácté minutě, kdy si slabší chvilku vybrala naše brankářka a lehká střela jí prošla za záda. To vrátilo soupeře zpět do zápasu a opět začal diktovat tempo hry. Vrcholem byla hororová šestnáctá minuta, kdy v rozmezí 27 vteřin padly tři branky.

Do třetí části jsme chtěli hlavně nabrat zpět ztracené sebevědomí a zkusit ještě se zápasem něco udělat. Bohužel opak byl pravdou a soupeř nám v poklidu nasázel další čtyři branky, kdy my jsme zvládli odpověď pouze jedním gólem v závěru utkání.

První zápas nám tedy úplně podle představ nevyšel. Soupeř nám ukázal, že loni základní část nevyhrál náhodou, a že patří mezi nejlepší týmy, se kterými se můžeme v lize potkat. Pro nás to bylo důležité poučení do dalších zápasů.

Nejlepší hráčka utkání: Zuzana Kodrová

Goly: Chmielová (Slavíčková), Valentová, Kodrová (Valentová), Hanousková (Černochová)

Online ze zápasu

W. – FBC ČESKÁ LÍPA 12:1 (3:0; 4:0, 5:1)

K druhému utkání jsme přistoupili o poznání lépe, dokonce díky fungující aparatuře byl i nástup a line-up, který některé hráčky absolvovaly vůbec poprvé a nutno říct, že pro příště budeme muset ještě trochu potrénovat. 😉 Česká lípa, která měla v nohách těžký zápas z předchozího dne s Tatranem, vstoupila do utkání poměrně opatrně. To nám vyhovovalo, měli jsme čas na rozehrávku, kombinaci a zakončení. Ve svém prvním střídání se proti FBC dokázala z dorážky prosadit důrazná Lachová a poslala náš tým do vedení. Úvodní třetina se hrála prakticky jen na jednu bránu. Výsledek 3:0 a celkový počet třinácti střel na branku plus nespočet střel mimo mluví za vše.

Ve druhé třetině pokračoval náš zmar v zakončení, kdy se naše elitní střelkyně více než trápily a nebyly schopny trefit odkryté branky z první, ale díky soupeři, kterému pomalu docházely síly, se nám podařilo několik balónků dotlačit za záda Halabalíkové. Za zmínku snad stojí jen gól Petry Vaňušové, která skoro z rohu trefila šibenici soupeřovy branky.

Do závěrečné třetiny jsme vstupovali s pokyny si zápas užít, dát nějaké branky a hlavně se nezranit, což se nám celkem povedlo. Kodrová zkompletovala hattrick, Slavíčková konečně trefila bránu a dala svůj úvodní gól v sezoně. Jedinou kaňkou je obdržený gól, který jsme dostali při hře v oslabení, kdy jsme špatně postavili zeď a nenápadná střela nám propadla až do branky.

Výsledek 12:1 je zasloužený a aspoň jsme si trochu spravili chuť po sobotní prohře. V obou zápasech nás bohužel trápily pasáže, kdy jsme úplně vypadli a byli na hřišti jako diváci. Do dalších zápasů je potřeba udržet koncentraci celých šedesát minut.

Nejlepší hráčka utkání: Michaela Lachová

Goly: Lachová (Husáková), Chmielová (Slavíčková), Lachová (Mašková), Valentová (Kodrová), Kodrová (Slavíčková), Vaňušová (Černochová), Kodrová, Hanousková, Slavíčková (Vašková), Kodrová (Chmielová), Slavíčková (Chmielová), Valentová (Slavíčková)

Online ze zápasu

Sestava: Blažejová, Chmielová – Vudarčíková, Mašková – Zderková, Vašková – Doležalová, Slavíčková – Valentová – Kodrová, Lachová – Panchártková – Husáková, Hanousková – Vaňušová – Černochová

Karel Smutný