Starší žáci Orange

W. – Floorball Club Falcon 2:0

Od začátku zápasu jsme měli obrovskou převahu, kterou se nám ovšem podařilo podložit jen jedním gólem. Šancí na naší straně bylo mnoho a Falcon se dostával pouze ke střelám z větší vzdálenosti. Průběh zápasu se nesl ve stejném duchu, šancí na naší straně přibývalo, branek však ne. V druhém poločase se naštěstí podařilo ještě jednu přidat a mohli jsme se tak alespoň částečně zklidnit a klást větší důraz na obranu. V závěru jsme ustáli tlak soupeře bez inkasované branky a radovali se tak z prvního vítězství.

W. – DDM Horní Počernice Orka 2:3

Naprosto tragický vstup do zápasu, který se ukázal být klíčový. Ač jsme herně soupeře přehrávali, tak stačily tři individuální chyby a rázem jsme prohrávali 0:3. Soupeř mohl svůj náskok bránit a my jsme dlouho marně dobývali branku. Jakmile se nám podařilo gól vstřelit, soupeř trochu znervózněl a jeho obrana už nebyla tak pevná. Vedlo to bohužel jen ke snížení, navíc přišla další zbytečná chyba ve středu hřiště, následně podpořená vyloučením. Zápas, který jsme měli zvládnout jednoznačně lépe a soupeře porazit.

W. – Fat Pipe Florbal Chodov Blue 2:5

Oproti předchozímu zápasu jsme měli velmi dobrý vstup a rychle jsme vedli 2:0. Pak nás ale Chodov začal vyučovat v rychlosti, důrazu, přístupu k hráčům a bojovnosti. Téměř k ničemu jsme se nedostali a Chodov tvrdě trestal náš nedůraz a odpočinkové tempo. Velká škoda, že po prvním dobrém výkonu turnaj skončil takto. Je potřeba hodně zapracovat na kondici a fyzické připravenosti.

První dva zápasy hodnotím kladně, prohra s Orkou se dá označit za smolnou, první výkon byl téměř bezchybný směrem dozadu. Turnaj hodně pokazil přístup k zápasu s Chodovem za stavu 2:0. I za takového stavu musíme pokračovat v týmové hře a nevypustit jediný souboj, protože pak se nám vrací do tempa velmi špatně.

Sestava: Navara – Rygl, Řehák, Jedlička, Dratva – Vyšata, Kopec, Křivonoska – Kaliberka, Urban, Peroutek, Fomenko

Starší žáci Black

W. – FBK Olymp Praha Apollon 15:0

Netřeba mnoho slov. S přehledem odehraný zápas, téměř celý na balónku s velmi dobrou produktivitou. Hezké, jak individuální, tak týmové akce, jen by to těch týmových chtělo o něco více. Soupeř na naše tempo neměl. Důležitá nula pro Dominika v brance.

W. – Tatran Střešovice OpenCamps 5:5

Velmi dobrý vstup do zápasu, opět skvělá produktivita, skvěle vymyšlené protiútoky. Dostali jsme se do vedení 4:1, které bohužel nestačilo. V našem malém počtu nám velmi rychle odešla fyzička a více lajn Tatranu nás začalo ničit. Inkasovali jsme dokonce 4x v řadě a rázem bylo vše jinak. Vyrovnat se naštěstí podařilo posile z mladších žáků Honzovi Hejslerovi, což se nakonec ukázalo jako rozhodující pro náš postup do vyššího koše.

W. – ACEMA Sparta Praha D 4:2

Sparta nás v prvním vzájemném zápase minulý turnaj hodně ničila. Všichni se ovšem skvěle zkoncentrovali a plnili bezchybně taktické pokyny. Výborný obranný blok soupeři téměř nic nedovolil a důraz před brankou soupeře nás opět dostal do vedení 4:1. Poučeni z minulého zápasu jsme se za tohoto stavu hodně stáhli, šetřili síly a přistupovali včas ke střílejícímu hráči. Nejtěžší a zároveň nejlépe odehraný zápas z celého turnaje. Velká pochvala.

W. – FBC Slavia Praha 11:1

Unaveni z předchozího výkonu jsme neměli úplně dobrý začátek. Špatně jsme se dostávali do pohybu, nohám už se úplně nechtělo. I proto zůstal stav dlouho 0:0, ale první gól nás zvednul a začalo nám to tam opět padat, obdobně jako v zápase prvním. Dokonce ubylo individuálních akcí a usazovali jsme se na polovině soupeře, kde jsme byli schopni kombinovat. Všichni hráči se dostali do hry a před střelbou si několikrát vyměnili balónek. Tak to má vypadat.

Turnaj musím hodnotit kladně. V počtu 6+1 se nám podařilo zvládnout dva těžké zápasy a proti slabším soupeřům jsme dokázali udržet koncentraci. Tomáš Kavena odehrál velmi dobře své první zápasy v kariéře a Karel velmi slušně odchytal tři zápasy, jeden byl o něco slabší, ale výkonnost stoupá. Díky všem.

Sestava: Horníček – Fomenko, Kavena, Kaliberka, Křivonoska, Hejsler, Peroutek

Adam Čechovič