Wizards DDM Praha 10 – DDM Horní Počernice ORKA 2:5

V kladenské hale jsme se utkali s tradičním soupeřem, který tuto sezónu hrál první zápasy, ale hrajeme proti sobě každý rok už nějakou tu sezónu, takže jsme věděli, že nás čeká soupeř, který má výborné individuality. To se také ukázalo jako rozhodující. Jelikož abychom soupeře jako je ORKA porazili, musíme hrát jako tým. To se nám vůbec nedařilo. Hra byla nesoustředěná plná chyb, ztrát míčku apod. Šikovní hráči soupeře se začali postupně prosazovat a naši na to nereagovali skoro žádnou účinnou protihrou. Po druhé třetině byl stav 0:2 a věděli jsme, že nemůžeme na nic čekat. Bohužel nesoustředěnost a neplnění pokynů nás stálo zápas, jelikož jsme dostali rychlou sprchu v podobě 3 gólů během dvou minut. Stav 0:5 byl dosti demotivující, ale doufal jsem, že kluci zápas nevzdají. To se nestalo a kluci ještě zabojovali. Škoda, že až tak ke konci, kdy času bylo už málo. Povedlo se nám nakonec dát 2 góly a malinko si vylepšit náladu do dalšího zápasu.

Štutzbart (1+0), Lach (1+0), Povolný (0+1)

Wizards DDM Praha 10 – FC Bučis Team 6:4

Další soupeř, se kterým se často utkáváme a souboje s ním mají kouzlo hlavně pro naše dva hráče Davida a Dana, kteří kdysi dres Bučisu oblékali. I když měl Bučis na kontě 0 bodů po 3 zápasech, moc dobře jsme věděli, že je to velmi kvalitní soupeř, který se prezentuje rychlým a týmovým pojetím hry. Začátek utkání byl vyrovnaný, i když soupeř měl častěji míček na hokejkách a hrozili střelou z dálky, naši kluci zase velmi dobře bránili, odebírali míčky a vyráželi do nebezpečných brejků. Po nevyužitých přesilovkách na obou stranách jsme se konečně prosadili z jednoho z častých úniků. Následně nám soupeř nabídl přesilovku a díky ní jsme se dostali do dvoubrankového vedení. Druhou třetinu začal soupeř rychle a po 20 vteřinách snížil, ale 3 minuty na to se Kryštof prosadil ze standartky. Bučis rozhodně nic nenechával náhodě a v této fázi zápasu nás dokonale uzamkl na naší polovině a častá střelba z dálky znamenala obrovské nebezpečí. Kluci přestali na nějaký čas hrát s míčkem a uchylovali se ke zbytečným odhozům místo toho, abychom se snažili hrát s míčkem. Kvůli tomu jsme se dostali pod tlak a soupeř toho nakonec využil k obratu. Po gólu na 3:4 jsme zase konečně začali hrát. Bylo vidět, že nechceme přijít o body bez boje. Díky důrazu před bránou se nám podařilo srovnat na 4:4. Už se blížil konec utkání a vypadalo to na rozdělení bodů. Ale proti tomu byl Robin, kterému vybojoval míček Jarda a poslal nás do vedení. Bučis šel nakonec do hry bez gólmana, ale do tlaku se nedostal, naopak Robin po své individuální akci zasadil poslední ránu.

Štutzbart (2+1), Běhal (2+1), Bouda (1+1), Lach (1+0), Šulc (0+1), Váňa (0+1), Povolný (0+1)

Díky všem za předvedený výkon hlavně v druhém zápase. Je vidět, že když bojujete tak můžete otočit i nepříznivé skóre. Škoda, že v prvním zápase jsme začali pořádně bojovat až ve druhé polovině třetí třetiny. Zatím jsme na 5. místě 3 body od prvního a 6 bodů náskok pro boje o playoff. Další zápasy nás čekají až 20. 11. 2016 proti Spartě a SKV

Martin Lazárek