O víkendu nás čekal velmi těžký los a to zápasy s prvním a třetím týmem tabulky a zároveň pro nás asi nejméně oblíbené soupeři Orka a Panteři. Myslím, že v těchto zápasech se ukázal náš potenciál i to co nás sráží dolů.

Wizards x DDM Horní Počernice Orka 6:4

Soupeř, který do této doby prohrál pouze jedno utkání, měl již za sebou těžké utkání s Královým Dvorem, ale nakonec jej zvládli a na nás si velmi věřili. Je možné, že to bylo výsledkem z minulého zápasu, kdy nás jednoduše porazil 2:5, ale jejich příprava k zápasu vypadala velmi ležérně. Proto když zápas začal, byli velmi překvapeni naší aktivní a skoro bezchybnou hrou jak v útoku, tak hlavně ve hře dozadu. Hned ve druhé minutě David otevřel skóre po skvělém napadání Kryštofa. Poté pokračovaly naše šance, které přicházeli často ze skvělé práce hrotů Robina a Kryštofa. V čase 9:03 se prosadil Matěj Lisa, který doklepl odraženou střelu Barta a stav po druhé třetině byl 2:0. Jako vždy i přes upozornění, že musíme zachytit začátek druhé třetiny, ne jako obvykle, soupeř během 5 minut vyrovnal. Je škoda, že poté co vedeme, jsme si vždycky moc jistí a přestaneme se soustředit, dokud na to nedoplatíme. Nakonec druhá třetina přece jen skončila tím, že jsme stále vedli, když Michal využil přihrávky Adama. Po tomto gólu odstoupil soupeřův gólman kvůli křečím a nastoupil za něj hráč z pole. To jsme nevěděli, že nakonec bude chytat snad i ještě líp nebo se spojilo jeho nováčkovské štěstí s naší neschopností přesně zamířit. Třetí třetina začala vyrovnaně, přežili jsme oslabení a měli několik šancí, ale nového hráče v brankovišti ne a ne prostřelit. V půlce třetiny začala minuta naší skoro zkázy. Dva slepené góly a z ničeho nic prohráváme. Po druhém gólu jsme si řekli, že tenhle zápas nesmíme prohrát, že dokážeme první tým tabulky porazit, že na to máme a jediné co to chce zasypat gólmana střelami z každého místa. Výsledek? Tlak dvě standartky a dva góly. Boudič a pak Matty vystřelili na bránu a hned to tam padlo. Zbývalo do konce asi 3 minuty a zápas jsme už udrželi a výsledek korunoval úprkem přes celé hřiště a střelou (i přes mé přání aby zaběhl s míčem do rohu a podržel) do prázdné brány Bart.

Je zajímavé, od jakých týmů sbíráme body. Jelikož máme skalp již Orky, Kladna i Tatranu, tedy momentálně tři první týmy. Takže potenciál máme. ALE TO CO BYLO V DRUHÉM ZÁPASE, BYLO PEKLO!

Wizards x Panthers Praha 2:14

Asi zhejčkaný výsledkem z prvního zápasu přístup už od začátku byl odevzdaný. Co už od začátku už před zápasem. Srandičky, srandičky, ale potom nic. Ano prvních 10 minut jsme se díky Vítkovi drželi, dokonce vedli po brance Boudiče, ale po obdržení gólu na 1:1 jsme se složili jak domeček z karet. Neochota, nesoustředěnost, netýmovost, zbytečné chyby, každý jen hledal chyby na ostatních. Upřímně jsem se styděl na střídačce. Tady nešlo na vás ani řvát, protože jste prostě hrát nechtěli. Nějakou snahu jsem viděl snad jen u dorostenců, ale od těch, na kterých to stojí, tam nebylo nic. Tak mi bylo líto Vítka, na kterého neustále chodili vlastně ty hráči sami. Jen díky jemu to nedopadlo třeba 2:25 nebo i snad hůř. Je to škoda protože si myslím, že když jsme v plné sestavě a soustředíte se tak máme na to porážet týmy, které nám teď bodově utíkají.

Co se týče našeho postavení, tak zbývají nám 4 zápasy. Tatran, Kladno první týmy takže to bude boj, ale máme na to, když budeme v plné sestavě nějaké body sebrat. To nás čeká 4.3. 2017. Další dva zápasy (19.3.) rozhodnou o všem. Čeká nás Bohemka a Bučis, oba týmy jsou přímo soupeři o playoff. První čtyři týmy mají postup již jasný, dalších 6 týmů se pere o zbylá 4 místa. Bohemians, SKV, Wizards, Králův Dvůr, Bučis a Sparta (viz. Tabulka). Bude velmi zajímavý závěr ligy 

Martin Lazárek