O víkendu 12. a 13. září se konalo první kolo poháru České Pojišťovny ve východních Čechách v Jaroměři. Ve skupině nás čekala čtyři zajímavá utkání s týmy, se kterými se v lize nepotkáme. Podle papírových předpokladů jsme určitě favority skupiny nebyli. Dva týmy z první ligy (TJ Sokol Jaroměř, Fbc Štíři Č. Budějovice) – z toho jeden finalista minulého ročníku mluví za vše. V sobotu jsme sehráli dvě utkání, večer jsme využili k týmovému posezení a utužení kolektivu a v neděli odehráli zbývající dvě.

Wizards – Fbc Štíři Č. Budějovice 5:0

První utkání jsme odehráli s týmem z Budějovic. Utkání to nebylo vůbec jednoduché – řada nepřesností na obou stranách přinesla v první třetině jediný gól do sítě soupeře. Po přestávkové poradě jsme zlepšili rozehrávku a zpřesnili zakončení, což přineslo ovoce. Zodpovědným výkonem jsme dokráčeli k pohodovému vítězství. Po pětačtyřiceti minutách svítilo na výsledkové tabuli skóre 5:0.

Valentová (Slavíčková); Kodrová (-); Valentová (Slavíčková); Hrabětová (Zderková); Hrabětová (Panchártková)

Wizards – FK Slovan Jindřichův Hradec 4:1

V druhém utkání jsme se střetli s týmem z Jindřichova Hradce, tedy týmem co hraje stejnou ligu jako my. Bohužel jsme se nechali ukolébat vítězstvím v prvním zápase, a tak jsme do utkání vstoupili vlažně a po první třetině prohrávali smolným gólem 0:1. Po mírném průvanu o první přestávce jsme konečně začali hrát a okamžitě se to projevilo na výsledku. Soupeř začal dělat chyby, kterých jsme využili a nakonec vyhráli 4:1. Za pozornost určitě stojí gólový přínos Zuzky Kodrové, která odehrála jako 11. hráč pouze šest střídání za dva zápasy a dokázala v nich vstřelit dvě branky!

Černochová (Lachová); Štočková (Valentová); Kodrová (Valentová); Slavíčková (Blažejová)

Wizards – TJ Sokol Jaroměř 4:2

První nedělní utkání jsme sehráli s domácím týmem Jaroměře. I přes brzkou ranní hodinu si na utkání našlo cestu mnoho fanoušku domácího týmu. Nás naopak přijely podpořit dvě čerstvé síly, a tak jsme mohli hrát na tři útoky. Utkání jsme nezačali vůbec dobře, kdy jsme si po chybě v obraně a nedůrazu hráčky před bránou vstřelili vlastní branku, a tak jsme po 25 vteřinách prohrávali o gól. Soupeř na nás doslova vlétl a v prvních pěti minutách jsme z toho měli zamotanou hlavu. Tlak soupeře vyústil v druhou branku, kterou se mu trochu fotbalově podařilo vstřelit hlavou. Rozhodčí mají samozřejmě vždy pravdu, a tak branku i přes naše protesty uznali. Že kvalita rozhodčích nebude veliká, jsme se přesvědčili v průběhu utkání hned několikrát, kdy se nám z florbalu stala řezničina. Vývoj utkání se nám podařilo ještě v první třetině srovnat, kdy se nejprve trefila opět Zuzka Kodrová a následně i Lucka Slavíčková. Od druhé třetiny to byla už jiná písnička a k nevoli soupeře, diváků a zřejmě i rozhodčích jsme herní kvalitou Jaroměř přehráli. Konečné skóre 4:2 nám zaručovalo první místo ve skupině a jistý postup do další fáze poháru.

Kodrová (Černochová); Slavíčková (Doleželová); Slavíčková (Kodrová); Valentová (Slavíčková)

Wizards – 1. Fbk Tábor 3:3

Poslední zápas ve skupině jsme po malátném výkonu, kdy dostala největší prostor třetí lajna ve složení Husáková – Štočková – Dostálová, remizovali. Remíza je veliká škoda, protože soupeř se k nám na polovinu dostával sporadicky, ale jelikož nebyli síly a ani vůle, tak jsme se protrápili k výsledku 3:3.

Valentová (Slavíčková); Štočková (Zderková); Zderková (Panchártková)

V dalším utkání nás čeká pikantní souboj s týmem Start 98, se kterým jsme v loňském roce trénovali. Přesné datum ještě není stanoveno.

Sestava:

Blažejová; Vašková – Doležalová; Černochová – Zderková; Slavíčková – Valentová – Kodrová; Hrabětová – Panchártková – Lachová; Husáková – Štočková – Dostálová.