V sobotu 23.1.2016 se ženy sešly v překvapivě příjemně vytopené Unihoc Areně, aby pokud možno získaly plný počet bodů. Po minulém malátném výkonu měly herně i výsledkově co napravovat!

W. – FBŠ SLAVIA Plzeň B 4:0

V prvním utkání Wizárdky čekal soupeř z Plzně. Utkání začalo s mnoha nepřesnostmi na obou stranách. Wizárdky se dlouhou dobu nemohly dostat na dostřel soupeřovy svatyně a když už to vypadalo, že by mohly konečně zakončit, balonek jim přeskočil a nebo netrefily branku. Ujala se až nenápadná střela Báry Chmielové skoro z poloviny hřiště, ovšem přesně do „šibenice“. Golem se hra uklidnila a hráčky konečně začaly hrát s balónkem v klidu. Celkově ospalé utkání probrala svým beckhandem Míša Lachová. Ve stejném tempu se pokračovalo až do konce utkání. Druhý gól přidala opět Bára a při soupeřově hře v šesti i letošní ostrostřelec Cinka Slavíčková. Konečný výsledek 4:0 asi odpovídá průběhu hry, kdy nám se podařilo z mnoha šancí, přetavit čtyři v gól a naopak soupeř si vylámal zuby na skvěle chytající Týně.

Branky: Chmielová; Lachová (Panchártková); Chmielová (Slavíčková); Slavíčková (Blažejová)

W. – ACEMA Sparta Praha 7:2

Ve druhém zápase na ženy čekal soupeř ze Sparty. Utkáni měly hráčky od začátku ve svých rukou a to díky dvěma brankám v první minutě. Soupeř bohužel vývoj zápasu nezvládl a často se uchyloval k zákrokům minimálně na hraně pravidel a dokonce byly na hřišti slyšet i vulgarity, které do sportu nepatři. Konečné vítězství 7:2 mluví za vše.

Branky: Slavíčková (Vaňušová); Lachová (Panchártková); Zderková (Valentová); Panchártková; Valentová (Slavíčková); Lachová; Hrabětová

Za pochvalu určitě stojí výkony Báry Chmielové, která po přestupu naši hru velmi oživila a věříme, že do budoucna bude velmi platnou hráčkou, stejně jako Míša Lachová, která má momentálně neuvěřitelnou fazonu. Celkově musím pochválit celý tým, který konečně přestal mluvit a vymlouvat se a začal hrát.

Sestava: Blažejová; Vašková – Doležalová; Mašková – Zderková; Slavíčková – Valentová – Vaňušová; Lachová – Panchártková – Husáková; Hrabětová – Chmielová – Dostálová

Trenér: Karel Smutný